Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
GAZİ ERTUĞRUL ÇINAR’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Gazi Ertuğrul Çınar:

10.04.1975 tarihinde Çubuk’ta dünyaya gelen Ömer oğlu Ertuğrul Çınar, 1989-1992 yıllarında Çankırı Astsubay Hazırlama Okulunda. 1992-1993 yıllarında İstanbul/Tuzla Piyade Okulunda öğrenim gördü.  1993 yılının Ağustos ayında rütbe alarak Kırklareli 33. Mekanize Piyade Tugay komutanlığında görev aldı.

1994 yılında İç Güvenlik Harekâtı için Şırnak/Uludere Betonpınar Karakolunda görev aldı. 24 Haziran 1994 tarihinde vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için Kuzey Irak sınırında bölücü terör örgütü PKK’nın geçiş noktalarına mayın tuzaklama esnasında mayının patlaması sonucunda sol kol ve omzundan yaralanmıştır. Yaralanma sebebiyle omzunun hareketlerinin % 50 fonksiyonunu kaybetmiştir.  Gazimiz sınıf değiş değiştirerek Maliyeci Astsubay olarak yurt içinde ve dışında görev yapmış 2012 yılında Maliye Kıdemli Başçavuş rütbesinde emekliye ayrılmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Gazi Ertuğrul Çınar’ın daha önceki mayın patlamasından dolayı omzundan tekrar rahatsızlanmasından dolayı, omzundan ameliyat olması ve emekliye ayrılıp, ilçemize yerleşmesinden dolayı, Dernek Başkanı Zeki Avan, Şehit babası Ramazan Gergin, Şehit Babası Beytullah Delimehmetoğlu, Şehit Babası Ahmet Şahin ve Gazi Hasan Yalama tarafından evinde ziyaret edildi.

Dernek Başkanı Zeki Avan ziyarette yapmış olduğu konuşmasında: Gazimiz Ertuğrul Çınar’ın tekrar omzundan ameliyat olması ve emekliye ayrılıp, ilçemize yerleşmesinden dolayı geçmiş olsun ve hoş geldin ziyareti gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Gazimize Allah’tan acil şifalar ve sağlıklı günler diliyoruz.

Bildiğiniz gibi dernek olarak şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve üyelerimizin cenaze, hastalık, düğün, nişan, sünnet düğünü, çocuk görme, hac yolculuğu, askere uğurlaması, önemli günlerde, ramazanlarda, milli ve dini bayram ziyaretlerinde bulunuyoruz.

Ayrıca ev ve araba aldıklarında, işyeri açtıklarında ve işe girmelerinde halinde hayırlı olsun ziyaretlerini de gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu vesile ile onların yalnız olmadıklarını ve devamlı yanlarında olduklarımızı, unutmadığımızı ve unutmayacağımız hissettirmek için, bu gibi faaliyetlerimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz,” dedi.

Gazi Ertuğrul Çınar’da yapmış olduğu konuşmasında: Dernek Başkanımız Zeki Avan, Şehit babası Ramazan Gergin, Şehit Babası Beytullah Delimehmetoğlu, Şehit Babası Ahmet Şahin ve Gazi Hasan Yalama tarafından evimde ziyaret edilmem bizleri çok memnun etmiştir. Bu anlamlı ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dernek başkanımız Zeki Avan’ın daha dernek kurulmadan 4 sene önce benim yaralanmış olduğum 24 Haziran 1994 de yine beni evimde ziyaret etmesinden dolayı da ayrıca çok teşekkür ediyorum,  dedi.

Ziyaretin anısına Dernek Başkan Zeki Avan tarafından Türk Bayrağı, Kuran-ı Kerim Meali ve  Gazi Ertuğrul Çınar’ın resminin bulunduğu şehit ve gaziler panosu hediye edildi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 

 



27/02/2014


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır