Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİT BABASI CEMAL ŞİŞMAN, ŞEHİT OĞLU ADINA OKUL YAPTIRILDI

Çubuk ta 72 yaşındaki baba, 25 yıl önce Tekirdağ’da şehit olan oğlunun adını yaşatmak amacıyla okul yaptırdı

 

- Şehit Babası Cemal Şişman: 
- “Bir çocuğum gitti, yaptırdığım okul sayesinde yüzlerce çocuğum oldu”
- "Ahirette oğlum bana, baba benim için ne yaptın derse, ona cevap olarak ‘senin için okul yaptırdım diyebilmek ve oğlumun yokluğunu bir nebze de olsa okulda okuyan çocukları gördükçe unutmak için yaptırdım”

ANKARA (AA) - HÜSEYİN YİĞİNER -Çubuk ta çiftçilik yapan Cemal Şişman (72), 1989 yılında Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde vatani görevini yaparken trafik kazasında şehit olan oğlu Selahattin Şişman için 16 derslikli okul yaptırdı.

Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk yıllarında yaşadığı bölgede okul olmadığı için ancak ilköğretim 3. sınıfa kadar okuyabildiğini söyleyerek, o günden beri eğitime duyduğu özlemden dolayı şehit oğlunun doğup büyüdüğü Sünlü Mahallesi’ne bir okul yaptırmaya karar verdiğini anlattı. 

Yaklaşık iki yılda tamamen kendi imkânlarıyla tamamladığı okulun maliyetine ilişkin hesap bile tutmadığını vurgulayan Şişman, 5 bin 660 metrekarelik alana yaptırdığı okulun 16 derslik, 3 bin 200 metrekare kapalı alan, spor ve tiyatro salonuna sahip olduğu kaydetti.

“Ahirette oğlum bana, ‘baba benim için ne yaptın’ derse, ona cevap olarak senin için okul yaptırdım diyebilmek” ve oğlunun yokluğunu bir nebze de olsa okulda okuyan çocukları gördükçe unutmak için okul yaptırdığını vurgulayan Şişman, şöyle devam etti:

 

 

“Sünlü köyünde doğup büyüdüm. Bu okulu, Allah nasip etti ve şehit olan oğlumun adına yaptırdım. Cenabı Allah nasip etti. İnşallah makbul olur ve hayrımızı kabul eder. Bir çocuğumu kaybettim ama bu çocuklar da bizim evladımız, oğlumuz. Bunları buralarda görmekten gurur duyuyorum. Acım, bir nebzede de olsa azalıyor. Çocuklarımıza uzun ömürler versin. Cenabı Allah, bizlere de hayırlı günler versin. Bu okul ile ilgili masrafları alt alta toplayıp da maliyetini çıkartmadım. Çünkü kimseye hesap verecek bir durumum yoktur. Kimseden de beş kuruş bir para talep etmedim. Kendi imkânımla kendi bütçem ile bu okulu yaptım. Daha önce biriktirdiğim ve 2 yılda elime geçen tüm parayı bu okula harcadım”

Her gün okula geldiğini veya en azından okulun önünden geçtiğini kaydeden Şişman, “Okul bahçesinde çocukları görünce mutlu oluyorum. Öğrencilerin cıvıl cıvıl seslerini duydukça, oğluma olan özlemi unutuyorum. Bir çocuğum gitti, yaptırdığım okul sayesinde yüzlerce çocuğum oldu” diye konuştu.

Okula her geldiğinde çocukların sevgi gösterileri ile karşılaşan Şişman, mutluluğu anlatmakta güçlük çektiğini ifade etti. Hali vakti yerinde olan herkese okul yaptırmayı tavsiye ettiğini belirten Şişman, “Hali vakti yerinde olanların böyle hayırlara tevessül etmelerini canı gönülden isterim. Hatta bu konuda, ben de elimden gelen tüm desteği vermeye hazırım” ifadesini kullandı.

 ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



08/01/2014


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır