Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİTLERİN MEZARLARI SÜSLENECEK

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Şehit Mezarlarında yeni düzenleme yapılacak. Nüfusu oranıyla en çok Şehit veren ilçe olan Ankara nın Çubuk ilçesi Şehit mezarlarını bitkilerle süsleyecek.

Çubuk ilçesi terörle mücadelede 56 şehit vermiş bir ilçe. Bu şehitlerin 25 inin mezarı Çubuk merkez ve köylerinde bulunan mezarlıklara defnedilmiş. Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü merkez ve köylerde ki mezarlıklarda bulunan Şehit mezarlarını bitkilerle süsleyecek.

Şehit Mezarlarının süslenmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Park ve Bahçeler Müdürlüğünün düzenlediği toplantıya; Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Karakuş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan ve ilçede kabri bulunan şehit yakınları katıldılar. Yüreklerimiz Yansa da Her şey Vatan için proje kapsamında Şehit mezarlarına minyatür güller, sedun, altın kolye, dört mevsim dayana bilen süs bitkileri ve çeşitli mazı çeşitleri dikilerek süslenecek. Proje kapsamında eksiği olan mezarlıkların tadilatları da yapılacak.

Şehit Mezarlarının süslemesinde kullanılacak bitkiler hakkında toplantıya katılanlara bilgi veren Peyzaj Mimarı Zehra Betül Bayraktar, süslemede kullanılan bitkilerin ilçenin coğrafi, toprak ve tabiat şartlarına uyum sağlayacak bitkilerden seçildiğini belirtti. Bitkiler ve bakımı hakkında da bilgilerin verildiği toplantı toplu fotoğrafın çekilmesiyle son buldu.

Hüseyin YİĞİNER

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



24/10/2008


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır