Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK’TA ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARINA MEVLİT OKUTULDU

Çubuk Dernekler Federasyonu, Çubuk Terör Mağdurları Derneği ve Çubuk Din Görevlileri Derneği tarafından Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için vatani vazifesini yaparken şehit düşen asker, polis, sivil memur ve tüm güvenlik güçleri için mevlit programı düzenlendi.

Yapılan ortak açıklamada; Çubuk Dernekler Federasyonu, Çubuk Terör Mağdurları Derneği ve Çubuk Din Görevlileri Derneği olarak, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için vatani vazifesini yaparken,

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Sınır Karakolu na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 17 askerimiz,

Diyarbakır’da polis aracına yapılan saldırıda şehit düşen 5 emniyet mensubu,

İlçemizdeki ve Türkiye genelindeki tüm şehitlerimiz,

Ayrıca Hakkâri Çukurca’da Çarşamba akşamı (yani dün akşam) 20.30 da çıkan çatışmada şehit düşen 5 şehidimiz için 16 Ekim Perşembe günü, Çubuk İlçe Merkez Camii Kebirde ikindi namazından önce hatim ve mevlit programları düzenlenmiştir,

Amacımız; Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için vatani vazifesini yaparken canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhları için hatim ve mevlit dualarında bulunmak, onları rahmetle ve minnetle anmaktır.

Vatanı vazifelerini yaparken şehit düşen askerlerimize, Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Emniyet Teşkilatına ve Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.

Ayrıca bölücü terör örgütünü ve destekçilerini nefretle kınıyoruz, denildi.

Çubuk Müftülüğü Vaizi Fehmi Demirtaş da yapmış olduğu konuşmasında; “Bu insanlar, peygamberleri dahi yurdundan yuvasından etmişlerdir. Vatan toprağı bizler için kutsaldır. Ama daha önce nasıl cevaplarını aldılarsa bundan sonra da canımız ve kanımız pahasına vatanımızın her karış toprağını müdafaa etmeye devam edeceğiz. Bizler şehit torunlarıyız. Bizim dedelerimiz nasıl ki Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda göğüslerini siper ederek canlarını feda ettilerse, bizler de aynı şekilde şahadet şerbetini içmeye hazırız.” dedi.

Düzenlenen mevlit programına, Çubuk Belediye Başkanı Âdem Tuğluca, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gazilerimiz, dernek başkanları, muhtarlar, derneklerimizin bütün üyeleri ve vatandaşlarımız aileleri ile birlikte katılmıştır.

Mevlit programına katılanlara gül suyu ve çikolata ikram edildi.

Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş,

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan,

Çubuk Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Teke.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



17/10/2008


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır