Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇÖZÜM SÜRECİ, ÇEKİLME SÜRECİ VE AKİL İNSANLAR İLE İLGİLİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği toplantı salonunda, 25.04.2013 Perşembe günü saat 14.00’de şehit aileleri, gaziler ve dernek üyelerimizin katılımıyla, son günlerde Ülkemizin gündeminde olan, çözüm süreci, demokratik çözüm, barış süreci, çekilme süreci ve akil insanlar gibi konularla ile ilgili istişare toplantısı yapıldı. İstişare toplantısı Dernek Başkanı Zeki Avan’ın açılış konuşması ile başladı. İstişare toplantısı sonrası, aşağıdaki metin ortaklaşa imza altına alındı.

 

ÇUBUK İLCESİ NÜFUSUNA GÖRE ENÇOK ŞEHİT VE GAZİSİ OLAN BİR İLÇE

Çubuk İlçesi 59 şehit ve 23 gazisi ile Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi olan bir ilçedir. Bu neden ile terörün ne demek olduğunu ve terör belasından en çok canı yanan bizleriz. Terörün acısını çekenlerde yine bizleriz.

BU ÜLKEDE KÜRT SORUNU DEĞİL,  PKK VE TERÖR SORUNU VARDIR

Her zaman ve her fırsat söylüyoruz. Bu vesile ile bir daha söylüyoruz. Bu Ülkede Kürt sorunu değil, PKK ve terör sorunu vardır. Bizim Kürt vatandaşlarımızla hiçbir sıkıntı ve sorumuz yoktur. Sıkıntı ve sorun evlatlarımızı şehit edip, gazi bırakan ve ülkemize maddi ve manevi zarar veren terör örgütü PKK’dır. 

TÜRKLERLE, KÜRTLER KARDEŞTİR

Türklerle, Kürtler kardeştir. Bizler et ile tırnak gibiyiz. Çünkü akrabalık bağlarımız vardır. Kız alıp, kız veriyoruz. Kürt kardeşlerimizle bizim ortak değerlerimiz ve din bağımız vardır. Allah’ımız bir, Kitabımız bir, Peygamberiz bir, Kıblemiz bir, Ezanımız bir, Bayrağımız bir, Devletimiz birdir. Bir olmaya da devam edecektir. Bu birliği bozmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir.

PKK’NIN İÇESİRİSİNDE SADECE KÜRT YOKTUR

PKK’nın içerisinde sadece Kürt yoktur, Ermeni, Suriyeli, İranlı ve benzer birçok yabancı uyruklu insanlar bulunmaktadır. Türk Milletine ve Türk Devletine karışı ne kadar kini ve hesabı olanlar burada. PKK yabancı devletlerin ajanlarının bulunduğu dış kaynaklı bir terör örgütüdür.  PKK üzerinden bu milletini huzuru bozup, büyümesini engelleye çalışmaktadırlar. PKK dış güçlerin kullandığı taşören bir örgüttür. PKK üzerinden uyuşturucu gibi büyük kaçakçılık yapılmaktadır.

PKK KÜRTLERİN TAMAMINI TEMSİL ETMEMEKTEDİR

Kürt halkı dindar ve dinine bağlı bir millettir. PKK ise Marksist, Leninist ve ateist bir yapıya sahip bir terör örgüttür. Bundan dolayı bölücü başının namaz kıldığı ve dini terimlerin kullandığı açıklamalar basına yansıtılmaktadır. Bu nedenle terör örgütüne sıcak bakmayan dindar yöre halkına mesaj verilmektedir. 

İMRALI CANİSİ BARIŞ VE DEMOKRASI MELEĞİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR

İmralı’da yatan bölücü başı bebek katili dış destekli proje ile Kürtlerin tek temsilci ve lideri konumuna sokulmaya çalışılmaktadır.  İmralı’dan gelecek mektup ve mesajlarla barış ve demokrasi meleği haline getirilmiştir.  Bütün ümitler İmralı canisinden gelecek haber ve mektuplara kilitlenmiştir. Bu nedenle bölücü başı “barış meleği, barış adamı, barış mimarı, demokrasi karhamı olarak ” gösterilmektedir. Bazı çevreler ve bazı basın kuruluşları dün “terörist başı, bebek katili” dedikleri İmralı canisi için şimdi ‘sayın Öcalan’ “ noktasına getirmeye çalışmaktadırlar.                                                                                                                       

KANDİLDEKİ ELİ KANLI KATİL

Bölücü terör örgütünün eli kanlı katillerinden, kandildeki ikinci adamı eli kanlı katil karayılan’ın da denge unsuru olarak, İmralı canisinin telkinleri ile bazen olumlu cevap verip, bazen de aba altından sopa göstermektedir. Savaşa da hazırız, barışa da hazırız gibi açıklamalar yapmaktadır.  

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YA GÜVENİLMEZ

Bölücü terör örgütü PKK’ya güvenilmeyeceğini geçmişten bu güne kadar defalar söylendi. Bizlerde her beyanatımızda defalarca dile getirdik. 29 yılda beş altı defa ateşkes ilan etmiş, birkaç defa da görüşmeler yapmıştır. Her seferinde sözünde durmayıp, kalleşçe saldırı düzenleyip, askerlerimizi şehit etmişlerdir. PKK ne zaman zayıf düştü, güçlenmek ve zamana ihtiyacı olduğunda ateşkes ve eğlemsizlik kararı gibi taktikler uygulamıştır. Toparlandıktan sonra hain saldırıları ile yine kan ve gözyaşı bırakmışlardır. Bunların sözlerine güvenilmez.

HABUR REZALETİ

09 Ekim 2009 yılında Habur sınır kapısında bölücü terör örgütü PKK’nın şovunu basın yoluyla hep birlikte gördük. Fırsatını bulsunlar daha fazlasını da yaparlar. Burada adeta devlete meydan okuyup, kafa tutmuşlardır. Bizler pişman değiliz demişlerdir.  

CANİLER ARASINDA MEKTUPLAŞMA

Türkiye gündemine, İmralı canisi ve Kandil canisinin mektupları ile meşgul edip, büyük bir olaymış gibi lansa edildi.  BDP’li bazı milletvekilleri İmralı canisi ile görüşme yapıp ve aldıkları talimatlarla Kandile gidip,   İmralı canisi ile Kandil canisine mektup götürüp, getirmeleri büyük bir olay gibi kamuyu oyuna sunuldu. Gelecek haberler merak konusu yapıldı. Büyük bir heyecan ile geliş ve gidişler takip ettirildi. Her iki tarafta meşru taraf gibi kamuoyuna sunuldu.  

GÖRÜŞMELERİN ZAMANI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin son zamanlarda bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yapmış olduğu başarılı operasyon ve verdirmiş olduğu ağır kayıplar ve belinin kırıldığı bir zamanda, bu görüşmelerin olması da düşündürücüdür. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Emniyet Teşkilatının silah ve tesisat yönüyle, yeni silah ve araçla donatıldığı bir zamanda olması da, yine düşündürücüdür.  İmralı ve Kandil canileri ile yapılan gizli kapaklı görüşmeler, Türk Milletinin ve Devletinin hayrına olmadığına inanıyoruz.

DEVLETİN ŞEFKAT KUCAĞINA SIĞINSINLAR

Bölücü terör örgütü PKK yöneticileri ve militanları, biz 30 yıldan beri Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıkmaya çalıştık. Bu güne kadar maddi ve maddi çok zarar verdik, ama yıkamadık. Başaramadık. Bu nedenle biz silah bırakıyoruz. Teslim oluyoruz, der. Silahını devlete teslim eder. Olaylara bulaşmayanlar serbest bırakılır. Olaya karışanlar var ise de yaptığı suçun cezasını çekip, hayatına devam eder. Devletin şefkat kucağına sığınsınlar. O zaman devlet, devlet olmanın, gereğini yapar. Her türlü desteği verir. Bu kimsenin ihtirazı olmaz.

 BU TAVİZLER BÖLÜCÜLERİ SEVİNDİRMEKTEDİR

Her isteğimizi alıyoruz diye şov yapıp, şımarmaya başlamışlardır. Bölücü terör örgütün bazı uzantıları, sokakta yendik, şimdi sıra masa dedikleri duyulmaktadır. PKK devlet mi? Türk Devleti yenildi mi? Bölücü terör örgütü ve uzantıları Nevruz kutlaması adı altında her fırsatta “Öcalan’a özgürlük, meydanlara çıkıp şov yapmışlardır.

 TÜRK BAYRAKLARINA HİÇ TAHAMMÜLLERİ YOK

Bölücü terör örgütü ve uzantıları her fırsatta Türk Bayraklarını yakmaya ve yırtmaya çalışmışlardır. Hatta Kuzey Irak’ta peşmergeler savaş sonrası ilk işleri Türk Bayrağının yakılmasına göz yummuşlardır. Bölücü terör örgütü ve uzantılarının hakim oldukları yerlerde, Türk Bayrağı asılı olan araba, ev ve işyerlerine saldırılar düzenlemektedirler. Değil ki kendi toplantılarına ve şov yaptıkları yerlere Türk Bayrağı asılması istenmektedir. Ne kadar samimi olup, olmadıkları bu sene Diyarbakır da düzenlenen nevruz şenliklerinde ortaya koymuşlardır. Bölücülerin haricindeki bazı zavallılar daha da ileriye giderek Türk Bayrağımızı asan vatandaşlarımıza “provokatör” gözüyle bakılmaktadır.

 VATAN HAİNLİĞİNİN, CEZASI İDAMDIR

Binlerce askerimizi şehit eden, binlerce askerimizi sakat bırakan, ekonomimize çok büyük darbe vuran, binlerce ocak söndüren, eli kanlı bebek katili ve İmralı canisi ile görüşme ve müzakerelerin yapılması, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi derinden üzmektedir.

Bölücü başının, eli kanlı katil ve vatan haini olduğu,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Mahkemeleri tarafından belgelenmiştir. Bu neden ile de idama mahkûm edilmiştir. Maalesef idam kararı da zamanın da uygulanmamıştır. Anayasamızdan idamın kaldırılmasıyla, bölücü başının idamı da, ömür boyu hapse çevrilmiştir.

“Vatan hainliğinin, cezası idamdır.”  “Bir evlat katilinin cezası idamdır.” “Hiçbir kimse bizim evlatlarımız adına kimseyi af edemez.” “Hakkını da helal edemez.” “Dinimizde de kısasa kısas vardır.”

Bölücü terör örgütü PKK ile “Müzakere yapılmasını istemiyoruz. Terör örgütünün bitirilinceye kadar mücadele edilmeye devam edilmelidir. Çünkü taviz, tavizi doğurur. Bunlar bu kadarı ile yetinmeyeceklerdir. Halka sorulmalı, referandum yapılmalı, idam cezası yeniden gelmeli ve uygulanmalıdır.

ÇÖZÜM SÜRECİ, DEMOKRATİK ÇÖZÜM, BARIŞ SÜRECİ

Bu sürece ilk önce, Kürt sorunu, Kürt açılımı, Demokratik açılımı, Demokratik çözüm, Çözüm süreci ve Barış süreci diye devam edilmektedir.  Burada bir daha kesinlikle belirtelim Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Bu ülkede bütün Kürtler birinci sınıf vatandaştır. PKK sorunu vardır. Eğer bu Ülkede Kürt sorunu olsa, 200 yakın Kürt kökenli milletvekili bulunmaktadır.. Kabinede de her zaman beş, altı devamlı Kürt kökenli bakan bulunmaktadır.  Devletin en yetkili makamlarında Kürt kökenli asker, polis, memur, amir ve idareciler bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanlığı görevinde bulunmuşlardır.  Belediye Başkanlığı ve Sivil Toplum kuruluşlarında söz sahipleridirler.  Ülkemizin genelinde, Ticaret, Pazar, Turizm, Eğlence Sektörü,  İnşaat ve emlak işleri gibi sektörlerde ellerindedir.

AKAN KAN DURSUN, HİÇ BİR ANA BİR DAHA AĞLAMASIN

Akan kan dursun, hiçbir ana bir daha ağlamasın diyorlar. Aklıselim olan hiçbir kimse, akan kanın akmasını ister mi? evlat acısı çeken bir anne, bir başkasının evlat acısını çekmek ister mi? başka anaların ağlamasını ister mi. Bu olayları başlatan ve destekleyenlere sorulsun. Bu olayları şehit aileleri ve gaziler mi? başlattı.  Evladını şehit eden terör örgütü ile hiçbir anne ve baba da evlatlarının katili ile pazarlık yapılmasını istemez.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN ÇEKİLME SÜRECİ

Bölücü terör örgütü PKK’nın çekilme süreci diye durmadan kamuoyu oluşturulmaktadır. Geri çekilme iki devlet ve iki devletin orduları arasında olur. Bölücü terör örgütü devlet mi? sanki Ülkemiz işgal edilmiş, işgal sonucu da, anlaşma gereği de, geri çekilme süreci başlatılmış oluyor.  Bu süreç gereği de kandildeki bölücü başının ikinci adamı eli kanlı katili karayılan’ın, kalabalık bir basın huzurundan çekilme süreci ile ilgili açıklama yapmasına ve buradan mesaj vermesine zemin hazırlanmıştır. Bütün dikkatler buradan gelecek haber ve mesajlara odaklandırılmıştır. Bölücü terör örgütü buradan şartlar ileriye sürüp,   tehdit eden sözler sarf etmiştir.  Bölücü terör örgütü silah bırakmaktan söz etmeyip, sadece kademeli olarak geri çekilmekten bahsetmiştir. Eli silahlı teröristler dağıtılmayacak, istedikleri zaman geri gelecekleri intibası verilmiştir.  Bu haninler için, geldikleri gibi, giderler diyenler, tekrar geri dönmeyecekleri hakkında bilgileri var mıdır? Bunlara güven olur mu?  Zehirli yılan’a ne kadar güvenilirse ise, bunlara da o kadar güvenileceğini biliyorlar mı?  

AKİL İNSANLARIN OLUŞUMU

63 Akil insanlar grubunun, bir kısmının Türkler Ermenileri katletmiştir, Türkler Ermenilerden özür dilemelidir, diyen kişiler den,  bir kısmını bölücü başının tavsiye ettiği insanlardan, bir kısmı da hükümet tarafından tespit edilen isimler olduğunu basın yoluyla öğrenmiş bulunuyoruz. Türkler Ermenileri katletmiştir, Türkler Ermenilerden özür dilemelidir, diyen ve bölücü başının tavsiye ettiği Akil insanlar, şehit aileleri ve gazilerimize neyi anlatacaklar. Bu insanların arasında evladını ve kardeşini teröre şehit veren insanlar var mıdır? Şehit aileleri ve gaziler adına konuşmak kolaydır.

AKİL İNSANLARA SORUYORUZ

  1. İÇİNİZDE HİÇ ŞEHİT AİLESİ VARMI?
  2. İÇİNİZDE HİÇ GAZİ VARMI?
  3. TERÖR NEDENİYLE MADDİ VE MANEVİ ZARAR GÖRENİNİZ VARMI?
  4. BU OLUŞUM YASALMI?
  5. BU SÜRECİN SONUNDA İMRALI CANİSİ DÂHİL GENEL AF ÇIKACAKMI?
  6. BU SÜRECİN SONUNDA İMRALI CANİSİ, ÖNCE EV HAPSİNE, SONRASINDA SERBEST KALACAKMI?
  7.  FEDERASYON SİSTEMİ Mİ GELECEK Mİ? TÜRKİYE BÖLÜNECEKMİ? TOPRAK KAYBEDEKMİ?
  8. TÜRK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE TÜRK HALKI İFADELERİ NEDEN TARTIŞILIYOR? BUNLAR ANAYASADAN ÇIKARILACAKMI?
  9. BU SÜREÇTE TÜRK BAYRAĞI AÇMAK NEDEN YASAKLANIYOR, TÜRKİYE CUMHURİYETİ (T.C) İBARESİ NEDEN KALDIRILIYOR?
  10. ATATÜRK’ÜN BİZLERE ARMAĞANI OLAN CUMHURİYETİ DEVLETİ YERİNE, YENİ BİR SİSTEM Mİ GETİRİLMEK İSTENİYOR?
  11. ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’IN SINIR DIŞINA ÇIKMASI KARŞILIĞINDA NE TAVİZLER VERİLİYOR? KAMUOYUNA NEDEN BİLGİ VERİLMİYOR?
  12. BU SÜREÇ KULLANILARAK, BAŞKANLIK SİSTEMİNE Mİ GEÇİLMEK İSTENİYOR?
  13. KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLARIMIZ HANGİ HAKLARDAN YARARLAMIYORLAR? AYRIMICILIK YAPILIYORMU?
  14. BÖLÜCÜ BAŞINI VE TERÖR ÖRGÜTÜ İLE YAPILAN BU GÖRÜŞMELERİ DESTELEMEK VE BUNLARI HERKES SEVMEK ZORUNDAMI?
  15. BU SÜREÇ BAŞLARKEN BÖLÜCÜLERİN AVRUPA KANADI TARAFINDAN 15 BİN DOLAR ÇİVARINDA YENİ SİLAH ALIMI YAPILDIĞI SÖYLENİYOR. MADEM BARIŞ SÜRECİ DİYORLAR, NEDEN SİLAHA PARA VERİYORLAR.

 ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



27/04/2013


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır