Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
18 MART 2013 ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart 2013 Şehitler Anma Günü Çubuk İlçesinde yapılan törenlerle şehitlerimiz, rahmet ve minnet ile anıldılar.

 

Çubuk Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene Çubuk İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Doğanay, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü TacettinÇelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal, Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, MHP İlçe Başkanı Sait Aydos, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan ile şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

 

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde devam eden anma etkinliklerinde, Çubuk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Çanakkale’den Cennete Yürüyüş” ve “Bir Hilal Uğruna” adlı oyunlar sahnelendi.

 

Çubuk İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı nın 14 ay ay sürdüğünü ve her üç evden birinden şehit verildiğini söyledi.

Şahin, şöyle konuştu:

“Allah rızası için savaşan milletin askerleri yenilmez ve yenilmedi de. Düşman tarafından bütün planlar, Çanakkale Savaşı’nın kaybedileceği yönünde yapılmıştı. Böyle iken bu savaş kazanılmıştır. Bu ruhun olduğu gibi sürmesini istiyorum. Düşmanlar görmüşlerdir ki bu millet savaş meydanlarında asla yenilmeyecek. O zaman bu milleti yenmek için farklı türlerde senaryolar, oyunlar gerektiğini görmüşler ve o günden bu güne kadar yaşadığımız türlü sıkıntılar, birçok dar boğazların Çanakkale deki yenilmişliğin bir payı vardır.”

 

Daha sonra Paşa Mezarlığı’nda bulunan şehit mezarları ziyaret edilerek, İlçe Müftülüğü tarafından okunan Kuranı Kerim ve yapılan dualarla sona erdi.

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



19/03/2013


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır