Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİT BABASI BEYTULLAH DELİMEHMETOĞLU’NA MADALYA TÖRENİ

Silvan’da geçtiğimiz yıl terör örgütü üyelerinin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu’nun şehitlik beratı ve madalyası Çubuk İlçesinde yaşayan ailesine takdim edildi.

Çubuk Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye başkanı Lokman Özden, Çubuk Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, daire müdürleri, şehit aileleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin  yapmış olduğu konuşmasında:  “Yüce yaratıcı da bu mertebeyi her kuluna nasip etmez. Şehidimiz Aykut un şu anda bu salonda olduğunu biliyoruz ve annesine diyor ki, “anneciğim ne olursun ağlama”. Bu topraklar kutsal topraklar. Bu topraklarda yüzlerce, binlerce şehit var. Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında takriben 25 milyon olduğu düşünülen o nüfusun beşte birinin Kurtuluş Savaşlarında şehit olduğu yazılmaktadır. Şehit ailelerimizde şehitlerimizin bize birer emanetidir. Onlar bizim baş tacımız. Biz onların bize bıraktıklarının kıymetini bilirsek inanıyorum ki doğru adım atmış oluruz. Bu ülke için çok büyük oyunlar oynanmış bunları hepimiz biliyoruz. Son otuz yılda ülkemizin başındaki bu bela 30 binin üzerinde şehidimizin olmasına neden olurken, ülkemizde büyük acıların yaşanmasına neden olmuştur. Ben buradan şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine sesleniyorum, biz her zaman sizlerin yanınızdayız.”

Konuşmasının sonunda duygusal anlar yaşayan Şahin, “Devlet ağlamaz demeyin. Neticede biz de insanız” diyerek sözlerini tamamladı.

Şehidin babası Beytullah Delimehmetoğlu ise, “Vatanımızda olmasını istemediğimiz olaylar sonrasında oğlumuzun şehit düşmesi bizleri çok üzdü. Ancak acımızı yaşamaya başladığımız ilk günden itibaren, devletimiz bizlerle acımızı paylaştı. Bizleri hiç yalnız bırakmadı” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gönderilen şehitlik beratı ve madalya Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Aykut Delimehmetoğlu’nun ailesine takdim etti.

 ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



03/03/2013


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır