Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE BOMBALI SALDIRI

 Ankara da ABD Büyükelçiliği önünde patlama meydana geldi. DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı isimli bir canlı bomba, Büyükelçilik personelinin geçiş yaptığı güvenlik noktasında, x-ray cihazından geçerken patlamayı gerçekleştirdi. Patlamada büyükelçilikteki Türk güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu ile saldırıyı yapan canlı bomba öldü. Saldırıda yaralanan kadının ise bir dönem NTV de muhabirlik yapan Didem Tuncay olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, canlı bombanın yasadışı sol bir örgütün militanı olduğuna dair ön bilgileri olduğunu ve parmak izinin incelendiğini söyledi.


Ankara’da Amerikan Büyükelçiliği nin Paris Caddesi nde bulunan 2 No’lu giriş kapısı önünde saat 13.30 sıralarında bir patlama oldu. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

 

Görgü tanıkları patlama nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığını söylediler. Ankara Valisi Alaattin Yüksel, ABD nin Ankara Büyükelçiliği kapısında meydana gelen patlamada canlı bomba ile birlikte toplam iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. ABD nin Ankara Büyükelçiliği önündeki patlama sonrasında olay yerinde incelemelerde bulunan

 

Yüksel, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardione ile birlikte basına bilgi verdi. Canlı bombayla birlikte toplam 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Yüksel, olayda yaralanan bir kişinin de iş takibi için olay yerinde bulunan bir kadın olduğunu, yaralı kadının Numune Hastanesi nde tedavi altına alındığını belirtti. Olaya ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yüksel, olayın Büyükelçiliğin alanı içinde, nizamiye içinde gerçekleştiğini kaydetti.

 

Türkiye genelinde nüfusuna göre, teröre en çok kurban veren ve terör belasından en çok canları yanan bizler, dünya’nın neresinde olur ise olsun, her türlü terör olaylarını şiddet ile kınıyoruz. Terörün devleti, milleti, dini, mezhebi ve ırkı olmaz. 

Bu hain saldırıyı yapanları, destekleyenleri şiddetle ve nefret ile kınıyoruz. Bu hain saldırıda hayatlarını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu’ya Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

 

ABD Devletine, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardione’nin şahsında geçmiş olsun dileklerimizi  belirtiyoruz.



ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 


 

 

 

 



03/02/2013


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır