Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
BOSNA HERSEK’İN MAGLAJ KENTİNE ZİYARET 1

Bosna Herseğ’in Maglaj Belediye Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mustabasıc‘ın daveti üzerine Maglaj Şehrine, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından yapılan ziyaret sonrası Kardeş Şehir ilişkileri kurmak için çalışmalar başlatılmıştır.

Bosnalı din kardeşlerimizin savaş sonrası yaralarını hala tam olarak saramamış olması nedeniyle Bosna Herseğ’e yardım eli uzatmaya karar vermesi amacıyla ikinci bir ziyaret düzenlenmiştir.
 
Ziyaret öncesi Çubuklu hayırsever işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 1 tır yardım malzemesi toplanıp, Bosna Herseğ’in Maglaj kentine gönderildi.
 
Çubuk’tan toplanan yardım malzemelerinin dağıtım işlerini organize edilmesi ve sorunlarının yerinde tespit edilmesi amacı ile Çubuk Belediyesi tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanlarından oluşan heyeti oluşturulmuştur. Bu heyette Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Koordinatörü Zehra Uzun, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çakır tarafından oluşan Başkanlarının yer aldığı ekip ziyarette yer almışlardır.
 
30 Temmuz 2012 ve 02 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bosna Herseğ’in Maglaj kentine yapılan yardımların dağıtım organizesinin yapılması nedeniyle, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Belediye tarafından daveti üzerine, bu organizeye katılmıştır. Bu ziyaretimiz ile ilgili bilgi ve resimleri 3 bölüm halinde yayınlıyoruz.
 
 
ÇUBUK İLÇESİNDEN BOSNA HERSEK’E HAREKETİMİZ
 
Bosna Herseğe ziyarete yolculuğumuz 30.07.2012 Pazartesi günü sabah 8.30’da Çubuk’tan Esenboğa Havaalanına hareket etmemiz ile başladı. Esenboğa havaalanından Bosna Herseğ’e aktarmalı gitmek için İstanbul’a uçağımız 10,23’de hareket etti. İstanbul Atatürk Havaalanından Bosna Hersek’e aktarmalı binmiş olduğumuz uçağımız 3.50’de Saray Bosna havaalanına iniş yaptı.
 
 
 
MAGLAJ BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN KARŞILANDIK
 
Çubuk heyetini, Maglaj Belediye Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mustabasıc, Havaalanın heyetimizi Merhamet Yardım Kuruluşu Başkanı Atif Spahic, Belediye Başkan Yardımcısı Jasmin Devadzic ve Kültür Müdürü Senada Alibajraktareviç tarafından karşıladılar. Kalacağımız otele yerleştikten hemen sonra, bizlere yapacağımız ziyaretler hakkında kısa bir bilgi verildi.
 
 
 
VALİ RECEP YAZICI OĞLU CAMİİ ZİYARETİMİZ
 
Bosna Hersek Maglaj kentine geldiğimizde ikindi vakti yaklaşmıştı. Bizi karşılayan Maglaj Belediye Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mustabasıc ve ekibi ile birlikte ikindi namazını kılmak için Vali Recep Yazcıoğlu Camisine gidildi. Burada okunan Kuranı Kerim mukabelesini dinledikten sonra camii imamı tarafından bizlere camii hakkında bilgi verildi. Caminin alt katında toplantı salonu, bilardo ve sportif alanların bulunması dikkatimizi çekti. Amaç gençleri buraya çekmek olduğu söylendi.
 
 
 
BİNALAR KURŞUN VE TOP MERMİSİ İLE DELİK DEŞİK EDİLMİŞ
 
Maglaj Belediye Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mustabasıc ve ekibi ile birlikte ikindi namazı sonrası şehir merkezinde savaşta Sırlar tarafından kurşun ve top mermileri delik deşik edilen binalar gösterildi. Birçok binaların tamiri yaptırılmış.  Bazıları binalarda da özellikle bırakılmıştır. Savaşın acı yüzünü göstermek için
 
 
MAGLAJ ŞEHİTLİĞİNİN ZİYARET EDİLMESİ
 
Maglaj Belediye Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mustabasıc tarafından şehir merkezinde bulunan Bosna savaşı sırasında şehit düşen asker, mücahit ve siviller adına yaptırılan şehitlik anıtı ziyaret edilip, dua edildi. Bu anıt Maglaj şehir merkezinde bulunan anıt.
 
Şehitlerin bulunduğu şehitlikler her mahalle ve köyde birkaç tane var. Boş buldukları, yeşil alan, bağ, bahçe ve spor alanını şehitleri defin etmişler. Sağ dönseniz şehitlik, sola dönseniz şehitlik, nereye baksanız şehitlik. Savaş her mahalle ve köyde yaşanmıştır.  
 
 
 
BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN İFTAR YEMEĞİ
 
Maglaj Belediye Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mustabasıc tarafından heyetimize ziyaretimizin il gününde, akşam çay kenarında bulunan restoran’da iftar yemeği verildi.
 
 
 


16/08/2012


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır