Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
BOSNA HERSEK’İN MAGLAJ KENTİNE ZİYARET 3

Bosna Herseğ’in Maglaj kentine 30 Temmuz 2012 ve 02 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyaretlerimizden görüntüler.

MERHAMET HAYIR KURULUŞUNA ZİYARET 
 
Maglaj Belediyesi bünyesinde hizmet veren MERHAMET isimli hayır kuruluşu heyetimiz ile birlikte ziyaret edildi. Merhamet Yardım Kuruluşu Başkanı Atif Spahic heyetimize merhamet kuruluşunun amacının öksüz- yetim çocuklara ve yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine ulaşmak olduğunu belirtti. Belediye bünyesinde bulunuyor ama bağışlarla ayakta durduklarını belirti.
 
Çubuk İlçesinde Bosna Herseğ’e gitmeden önce Çubuk belediyesinin öncülüğü ile Sivil toplum kuruluşları, hayırsever esnaf ve işadamlarının destekleri Bosnalı kardeşlerimiz için bir tır dolusu gıda, giyim, kırtasiye ve benzeri yardım malzemelerini Çubuk heyeti ve Merhamet yetkilileri ile birlikte tasnifi ve dağıtım organizesi yapılmıştır.
 
 
GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET
 
Bosna savaşı sırasında gazi olan ve şehit düşen mücahit ve asker ailelerine temsili olarak Maglaj Belediye Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mustabasıc ve Çubuk heyeti ile birlikte ziyaret edildi. Çubuk’tan giden değişik hediyeler ile Kuranı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi. Bu ziyaretimizden çok memnun oldular. Manevi bir hava oluşmasına vesile oldu. Şehit ailelerine ve gazilere Bosna Hersek federasyonu tarafından maaş bağlanmıştır. 
 
 
ZİHİNSEL VE ORTOPETİK ENGELLİ ÇOCUK KREŞİNE ZİYARET
 
Zamanımızın çok sınırlı olması nedeniyle Çubuk heyeti iki ayrı ekip oluşturuldu. . Zehra Hoca ve Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Maglaj kent merkezinde bulunan mağdur aileleri ziyaret etmek için merkezde kaldı. Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan ve Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çakır’da Bosna Herkes Birleşmiş Milletler Barış Gücüne bağlı, Bosna Hersek Türk Temsil heyeti Zavidaviçi LOT evinde görev yapan, Topcu Yüzbaşı Nurullah Erdem ve Hava Savunma Başçavuş Özkan Karakoyun’lu ile Zavıdovıcı kentinde bulunan köylerdeki mağdur aileler ziyaret edildi.
                                                                      
En önemlisi de Zihinsel ve Ortopedik Engelli çocuklara hizmet veren Poljoprıvredna Zadıvga Malinar isimli çocuk kreşi ziyaret edip, çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Türk Bayrakları ve Kuranı Kerimler hediye edildi.  
 
 
TÜRK ASKERİ LOT EVİNE ZİYARET
 
Bosna Herkes Birleşmiş Milletler Barış Gücüne bağlı, Bosna Hersek Türk Temsil heyeti Zavidaviçi Lot evinde görev yapan askerlerimiz Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan ve Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çakır tarafından ziyaret edildi.
 
Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan’ın Çubuk Yıldırım Beyazıt Mahallesinde Muhtarlık yaptığı dönemde, Bosna Hersek ve Devlet Başkanı İzzet Begoviç’in isimlerinin ilçede bulunan caddelere isimlerinin verilmesi için girişim yaptığı ve kabul edildiğini belgeleyen gazete kupürleri, cadde ismim levha resimleri, Bosna savaşı nedeniyle mağdur durumda kalan Bosna’ya yardım edilmesi için Zeki Avan tarafından kaleme alınıp, Çubuk Birlik Gazetesinde köşe yazı olarak yayınlanan gazete kupürleri ve Çubuk İlçesinin şehitlerin yer aldığı dosya Zeki Avan tarafından Topcu Yüzbaşı Nurullah Erdem’e hediye edildi.
 
TÜRK ASKERLERİNDEN İFTAR
 
Bosna Hersek Birleşmiş Milletler Barış Gücüne bağlı, Bosna Hersek Türk Temsil heyeti Zavidaviçi Lot evinde görevli Topcu Yüzbaşı Nurullah Erdem tarafından Zavidaviçi şehir merkezinde bulunan bir restoran’da akşam iftar yemeği verildi.
 
Teravih namazını Zavidaviçi şehir merkezindeki camide namazımızı kıldıktan sonra tekrar askerlerin bulunduğu LOT evine gidildi. Diğer heyette bulunan Zehre Hoca ve Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş ile birlikte askerlerimiz ile çay içip, Bosna ve Türkiye ile ilgili sohbetler edildi. Sahuru’da burada birlikte yapıldı.
 
 
RAHMETLİ İZZET BEGOVİÇ’İN KABRİNE ZİYARET
 
Bosna Herkes Devlet Başkanı rahmetli İzzet Begoviç’in Saray Bosna şehir merkezinde bulunan kabrini heyetimiz ile birlikte sabah namazından sonra Maglaj’dan ayrıldıktan sonra ziyaret edebildik. Çünkü uçağımız Türkiye’ye sabah 9.30’da hareket edecekti. Bosna Hersek’te 2 tam gün kaldık. Tarihi şehir ve Osmanlı eserlerinin bulunduğu yerleri pek fazla gezme fırsatımız olmadı. Bu ziyaretimiz geziden ziyade yardım organizesiydi.  
 
 
UNUTAMIYACAĞIMIZ MANEVİ BİR ZİYARET OLMUŞTUR
 
Bosna Hersek Türkiye’den görüldüğü ve bilindiği gibi değil. Gelip, görmek gerekmektedir.
Bu neden ile Bosna Herseğ’e yapmış olduğumu bu ziyaretimiz unutamayacağımız manevi bir ziyaret olmuştur. Maddi ve manevi emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.
 
TARİHİ ESERLER BAKIMSIZ, YENİ TÜRKİYE TARAFINDAN TİKA VE BAZI KURULUŞLAR TARAFINDAN BAKIMLARNI YAPILIYOR
 
TÜRK FİRMALARININ GELİP, YATIRIMLAR YAPMASINI VE ATIL DURUMDA BULUNAN FABRİKALARI ALMALARINI İSTİYORLAR. BAŞKA ÜLKELERİN GELMESİNİ PEK İSTEMİYORLAR
 
OSMANLIYI, TÜRK MİLLETİNİ VE TÜRK DEVLETİNİ ÇOK SEVİYORLAR.
 
TÜRK MİLLETİNDEN VE DEVLETİNDEN ÇOK BEKLENTİLERİ VAR. TEK ÜMİTLERİ TÜRKİYE
 
 
Zeki AVAN
Çubuk İlçesi Terör
Mağdurları Dernek
Başkanı
 
 
 
 
 


16/08/2012


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır