Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİT ANNESİ YETER EĞİN’İN VASİYETİ

Şehit Jandarma Er Seyit Ali EĞİN 

Çubuk İlçesi Yıldırım Elören Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Seyit Ali Eğin 12.01.1996 tarihinde Mardin - Kızıltepe Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Er olarak vatani vazifesini yaparken şehit olmuştur.

Şehit Jandarma Er Seyit Ali Eğin’in ailesi derneğimizi ziyaret etti. 

Şehit kardeşi Hasan Eğin ziyarette yapmış olduğu konuşmasında: Rahmetli Annem Yeter Eğin şehit ağabeyimin hasreti, yaşlılığı ve hastalığı nedeni ile vefat etti. Annem babam ile birlikte her fırsatta derneğimizi devamlı ziyaret eder, şehitler köşesinde bulunan ağabeyimin resmine bakıp, ben ölsem dahi oğlum burada yaşayacaktır, diye devam söylerdi. Bizlerinde ziyaret etmesini devamlı vasiyet ederdi. Annemin vefatından sonra ailecek bu ziyaretimiz ile de annemin istek ve arzusunu da yerine getirmiş bulunuyoruz. Annem gibi her fırsatta derneğimizi ziyarette bulunacağız, dedi. 

Şehit babası İzzet Eğin’de ziyarette yapmış olduğu konuşmasında: Bizlerin hastalığı nedeniyle ve değişik zamanlarda ziyaret edip, imkânlarınız dâhilinde yardımcı olmanıza rahmetli eşim çok sevinirdi. Oğlum Hasan’ın düğününe ve çocuğunun olduğunda, çocuk görmeye gelmenize çok memnun olduğunu söyleyip, bizi unutmuyorlar diye, dua ederdi. Bizlerin devamlı mutlu ve kederli günlerinde yalnız bırakmadınız. Eşimin cenazesinde bulunmanızdan dolayı da ayrıca çok teşekkür ediyorum, dedi.

Dernek Başkanı Zeki Avan’da yapmış olduğu konuşmasında; “Şehit Annemiz Yeter Eğin sağlığında derneğimizi devamlı ziyaret edip, ölsem dahi gözüm arkada kalmaz. Şehit evladım burada yaşatılıyor. Her gittiğim işyeri ve resmi dairelerde duvardaki panolarda görüyorum. Sadece benim değil, herkesin evladı olduğunu söyleyip, bizlere dua ederdi. Şehit Annemiz Yeter Eğin ahdi vefayı çok iyi bilen birisiydi.  Allah rahmet etsin.  İnşallah cennette oğluyla birlikte olurlar. Dernek olarak şehit ailelerimize ve gazilerimize faydalı olabiliyorsak, ne mutlu bizlere, önemli olan hoş bir seda bırakmaktır, dedi. 

Ziyaretin anısına, Dernek başkanı Zeki Avan tarafından, şehit babası İzzet Eğin’e, Türk Bayrağı ve şehitler duvar saati hediye edildi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ




 



07/07/2012


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır