Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ OKUL GİBİ HİZMET VERİYOR

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği, Çubuk ilçesinde Eğitim hizmeti veriyor. İlçe’de bulunan özel ve resmi okul, kreş ve aile yaşam merkezi öğrencileri, öğretmenlerin nezaretinde ziyaret edilmektedir. Burada dernek yöneticileri tarafından şehitlik, gazilik nedir? Şehitler neden şehit ve gazi oldular? Derneğin amacı, şehit ailelerine, gazilere ne gibi faaliyetler yapılıyor? Terör’ün ülkemize verdiği zararlar işleniyor. Bazen de dernek yöneticileri okulların daveti üzerine, okullarda öğrencilere ders veriyor.

 
Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği, ilçede eğitim veren okulların ilgi odağı oldu. Öğrencilerin tarih, sosyal ve performans ödevleri için akın ettiği dernek, okul gibi hizmet veriyor. Özel ve resmi okullarda öğenim gören okullarla birlikte üniversite öğrencilerinin de ilgi odağı oldu.
 
Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği, okul gibi hizmet veriyor. Öğretmenler veya ailelerin nezaretinde ziyaret edilen dernek, bu güne kadar özenle oluşturulan arşivlerini öğrencilerin hizmetine sunuldu.
 
Dernek başkanı Zeki Avan konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında: Derneğimiz devamlı açık olup, konu ile ilgili bilgi almak isteyen, ödev yapmak isteyen, öğrenci olsun, grup olsun, şahıs olsun herkese bilgi verip, ağırlıyoruz. Derneğimizin bu tür bir çalışma ile öğrencilere faydalı olması bizleri memnun etmektedir.
 
Önemli olan vatanımıza hizmet etmektir. Şehitlerimiz canlarını, gazilerimizde bedenlerinin birer parçalarını vererek candan aziz bildikleri vatanlarına bu şekilde hizmet ettiler. Burada en önemli verdiğimiz mesajlardan biriside “vatanımızı seviyorsak ve faydalı olmak istiyorsak iyi okuyup, iyi çalışıp, vatana millete faydalı birer evlat olmamız gerektiğinin ifade edilmesidir.
 
Çubuk Lisesi 11/D öğrencilerinden Necati Mert Türkoğlu ve Sefa Arslan dönem dersleri olan şehit ve gazilerle ilgili yapmış oldukları ödevlerinde onları bilgilendirerek başarılı olmalarında bir nebze katkımızın olması bizi mutlu etmiştir.
 
En önemlisi de PKK ile mücadele sırasında şehit ve gaziler ile ilgili yazılmış eserler, (şiir, mektup, anı, roman, öykü, hikâye) konulu TEZ hazırlayan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi de yüksek lisans öğrenimi gören uzman öğretmene kaynak bilgi sağlıyoruz. Bu konuda uzman yetişmesine yardımcı oluyoruz. Kendi dalında da bir ilk olacaktır.
 
Eğitim ve tez konularına yardımcı olunmasında en büyük rol derneğimizin zengin bir arşive sahip olmasıdır. Devamlı güncellemeler ile yenileme yapılmasıdır.
 
Derneğimiz bir yönü ile de kendi dalında eğitim vermektedir. Buradan birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik mesajı verilmektedir, dedi.
 
 ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ


27/05/2012


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır