Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
YILDIRIM BEYAZIT İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ, DERNEĞİMİZ ZİYARET ETTİ

Çubuk Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Müzik Kulübü Öğrencileri ile Öğretmenleri Emine Aslanbuğt, Sahiye Karabacak ve Öğrenci Velisi Gönül Cansız ile birlikte Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğini ziyaret ettiler.

Derneği ziyaret eden öğretmen ve öğrencileri, Dernek Başkanı Zeki Avan, Şehit Babası Ramazan Gergin, Şehit Babası Ahmet Şahin ve Gazi Hasan Yalama tarafından karşılandılar.
Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından, Derneğin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verildikten sonra, dernekte bulunan şehit ve gazilerinin resimlerini öğrencilere gösterilip, özgeçmişleri hakkında kısa bilgiler verdi.  Şehit ve Gaziler köşesinde resimleri ve isimleri bulunan şehit ve gazilerin kutsal bir amaç uğruna canlarını verdikleri, bizlere düşenin ülkemizi her anlamda ileri götürmek için daha çok okuyup, çalışcağız ve böylece hep birlikte vatanımıza sahip çıkacağız,dedi.
 
Şehit Babası ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Ramazan Gergin öğrencilere yapmış olduğu konuşmasında:  “1974 Kıbrıs Barış Harekâtında Cenabı Allah bana şehitliği değil, gaziliği nasip etti. Oğlum Ali Gergin vatani vazifesini yaparken, Ağrı Tendürek’te bölücü terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyonlar sırasında kanas silahı ile arkadan vurularak şehit oldu. Bana nasip olmayan şehitlik makamı, oğluma nasip oldu. Ne mutlu ki bana, şehit babası oldum. Bizim evlatlarımız sizlerin rahat okumaları ve bizlerin huzurlu yaşamaları için şehit olmuştur, dedi.
Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Müzik Kulübü Öğretmeni Emine Aslanbuğt’ta yapmış olduğu konuşmasında; Biz bugün çocuklarımızın terörün insanlara ne kadar zarar verdiğinin en iyi örneğini görmüş bulunuyoruz. Allah bize başka şehitler vermesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu vatan fedakâr insanlarımızın sayesinde var olacaktır. Bizlere bugün derneğinizde misafir edip, göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı, öğretmen, öğrenci ve okulumuz adına çok teşekkür ediyoruz, dedi.
Öğrencilerin kendi harçlıklarından biriktirmiş oldukları harçlıklarını, makbuz karşılığında bağış yaptılar. Öğrenciler adına Yiğit Furkan Türken ve Esmanur Cansız yapmış oldukları konuşmalarda, bizlerde şehitlerimize bu şekilde destek vermek istiyoruz, dediler.
Dernek tarafından Şehit ve Gazilerle ilgili hazırlanan şehit ve gazilerle ilgili slâyt gösterisi ve yapılan ikramlardan sonra ziyaretin anısına, Dernek başkanı Zeki Avan tarafından öğrencilerin okullarına Türk Bayrağı ve Çubuk İlçesinin 59 Şehit ve 23 Gazinin resimlerinin bulunduğu çerçeveli pano hediye edildi. 
 
ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ
 
 
 


12/04/2012


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır