Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİT AİLELERİ FEDERASYONUNDA YENİ HAKLAR İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

Genel Merkezi Ankara’da bulunan Şehit Ailelerine Federasyonunda, Şehit Aileleri ve Gazilere tanınacak olan yeni haklar ile ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıya Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Hamit Köse, Çubuk Terör Mağdurları Başkanı Zeki Avan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı.

Şehit Ailelerine Federasyon Başkanı Hamit Köse Şehit Aileleri ve Gaziler adına yapmış olduğu konuşmasında; Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamada;Şehit Aileleri ve Gazilere tanınacak olan yeni haklar arasında bizlerin beklentileri olan ve olmayan maddeler vardır.
Öncelikle bizlere tanınan haklardan; 1 Evli olan şehit ailelerine ikinci iş hakkının tanınması, 2 Muhtaçlık Belgesinin kaldırılması, Çeşitli sebeplerden 3713 sayılı yasaya girmediği gerekçesi gösterilerek iş hakkı alamayan ailelerin bu kapsama alınması memnun edici bir durumdur. Bundan dolayı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz.
Ancak bizlerin teklif ettiğimiz şekilde iş imkânı sağlanmamıştır.
 
1-      Şehit ve Gazi Ailelerine tanınan 2. iş hakkı bizlerin talep ettiği şekilde değil de Doğu ve Güneydoğudaki terörist sempatizanlarını daha çok sevindirmiştir. Bizlerin isteği evli bekâr gözetilmeden Tüm Şehit Ailelerine bu hakkın tanınması;
 
a)      Daha önce 3713 sayılı yasaya girmediği gerekçe gösterilerek bu haktan yararlanamayan fakat Askerlik görevini yaparken hayatını kaybeden Şehitlerimizin Ailelerinin de 3713 sayılı yasa kapsamında şehit ailelerine sağlanan haklardan yararlandırılması gerekir.(trafik kazası, eğitim zayiatı, arkadaş kurşunu, çığ altında kalma, boğulma v.s)
 
2-      Şehit Ailelerine toplu konut idaresince sağlanan haklardan Şehidin anne ve babasının da yaralandırılması gerekmektedir.
 
3-       Yeni çıkacak yasada Terörist bombayı yaparken veya taşırken elinde veya bulunduğu mekân da toplum içerisinde patlarsa burada kim veya kimler şehitlik veya Gazilik kapsamına girecek;
 
4-      Şehitlik ve Gazilik kapsamına alınanların genişletilmesi yerine Şehit ve Gaziliğin tam olarak tanımının yapılması;
 
5-      Gerçek Şehit ve Gazi Ailelerinin kurmuş olduğu Şehit Aileleri Derneklerinin Kamu yararına alınması;
 
6-      Şehit ve Gazi Ailesi olmayan art niyetli kişilerin bir araya gelerek kurmuş olduğu tabela derneklerle Şehit ve Gazi ismi kullanarak Halkı dolandırdıkları ve bu şekilde nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri tespit edilmiştir. Bu kişilerin Pazarlama yaptıkları, Gazete ve Dergi sattıkları bilinmektedir. Bu tür istirmacılara müsamaha edilmemelidir. Tüm bu hususlar Devletin Şehit ve Gazi Ailelerine sahip çıkamadığını ve meydanı bu tür şarlatanlara bıraktığı imasını ortaya çıkarmaktadır. Bu durum devletin küçük düşürülmesine neden olmaktadır, dedi.
 
 
                                                                                                                             HAMİT KÖSE
                                                                                                                     Şehit Aileleri Federasyonu
                                                                                                                                   Başkanı


31/03/2012


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır