Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
AFGANİSTAN’DA ŞEHİT OLAN 12 ASKERLERİMİZE HÜZÜNLÜ CENAZE TÖRENİ

 

Afganistan da şehit olan 12 asker için Ankara da düzenlenen törene devlet erkânı tam kadro katıldı. Törende gözyaşlarını tutamayan çocukların tabutlara koşması yürekleri dağladı. Babalarını arayan çocukların buldukları tabutlara sarılarak öpmesi ise hüznü doruğa çıkardı.

Afganistan ın başkenti Kabil de düşen helikopterde şehit olan 12 Türk askerinin ebediyete uğurlanışında büyük hüzün vardı. Türkiye yi yasa boğan kazada şehit olan askerler için ilk tören Mamak taki 4 üncü Kolordu Komutanlığı na bağlı Barış Gücü Tugay Komutanlığı nda düzenlendi. Şehit Mühendis Binbaşı Mithat Çolak, Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan, İkmal Yüzbaşı İlker Aydın, Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu ve Sağlık Kıdemli Başçavuş Salih Helvacı için Kocatepe Camisi nde cenaze töreni düzenlenirken diğer şehitlerin cenazeleri, Etimesgut Askeri Havaalanı ndan memleketlerine gönderildi. Şehit çocuklarının babalarının tabutlarına koşmaları ve feryatları ise yürekleri dağladı.

DEVLETİN ZİRVESİ ORADAYDI

Şehit 12 Türk askeri için Mamak taki 4 üncü Kolordu Komutanlığı nda düzenlenen ilk törene şehit yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bazı milletvekilleri ve emniyet mensuplarıyla askeri personel katıldı. Protokol üyeleri, şehit yakınlarına taziye dileklerini ilettikten sonra yerlerini aldılar. Şehit cenazeleri tören alanında bekleyen ambulanslardan alınarak katafalklara konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Barış Gücü Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Karadayı, törende yaptığı konuşmada, şehit yakınlarına Bu kutsal mesleği seçen evlatlarınız Türk Silahlı Kuvvetleri ne adım attıkları gün bizlerin de evladı, kardeşi oldular. Gözyaşlarınızı ve büyük acınızı yürekten paylaşıyoruz diye seslendi.

ONLAR DİRİLDİLER

Karadayı nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Ankara Merkez Komutanlığı kadrosunda görevli imam Halil İbrahim Taşçı, şehitliğin Kur an-ı Kerim de Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin, zira onlar diridirler. Lakin siz o yüksek hayatın farkında değilsiniz ayetiyle tarif edildiğini ve peygamberlik makamına en yakın mertebe olarak ifade edildiğini söyledi. Acımız büyük, yüreklerimiz yanmakta diyen Taşçı, şehidin değeri ortadayken şehit yakınlarına gurur ve onur, geride kalanlara minnet duymanın düştüğünü dile getirdi. Şehitler için törene katılanlardan helallik isteyen Taşçı, dua okudu.

Babasına son kez koştu

Cenazelerin Kocatepe Camisi ne getirilişinde, şehit çocukları tabutların avluya taşındığını görünce tabutlara doğru koştular. Çocukların babalarının tabutlarına doğru son defa tabuta dokunma isteği, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, şehit yakınlarının acılarını paylaştı, ailelere başsağlığı ve sabır diledi.

Memleketlerinde defin edildiler

Ankara daki törenin ardından, başka illerde toprağa verilecek 7 şehit askerin naaşları, Etimesgut Askeri Havaalanı ndan memleketlerine uğurlandı. Binbaşı Serkan Doğan Tekirdağ Muratlı daki aile mezarlığında, Binbaşı İsmail Cem Yakınlar Konya Akşehir Garnizon Şehitliği nde, Binbaşı Şükür Bağdatlı memleketi Fatsa nın Bolaman beldesindeki aile mezarlığında, Üsteğmen Okan Melikoğlu Ordu Boztepe deki aile mezarlığında, Astsubay Üstçavuş Mehmet Akbaş Isparta Garnizon Şehitliği nde, Uzman Çavuş Önay Vurucu Erzurum Karskapı Şehitliği nde, Üsteğmen Murat Yıldız Kadifekale Şehitliği nde defin edildiler.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



21/03/2012


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır