Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
GAZİ MEHMET EĞİN’E ÇOCUK GÖRME ZİYARETİNDE BULUNDUK

Gazi Mehmet Eğin, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için 09.07.2005 tarihinde Hakkâri Şemdinli’de Piyade Ulaştırma Er olarak vatani görevini yaparken bölücü terör örgütü PKK tarafından yola döşemiş oldukları mayının, araçları geçerken patlatması sonucunda ve akabinde çıkan çatışmada ağır yaralanmıştır.

Bu çatışmada omuriliklerinin zarar görmesi nedeniyle belden aşağı felç olan Gazimiz uzun tedavi sonrası sağlığına kavuşarak tekerlikli sandalye ve koltuk değneği ile hayatını devam ettirmektedir.

Devletin şehit aileleri ve gazilere tanımış olduğu iş hakkından yararlanarak, Ankara Saray yolu üzerinde bulunan DSİ Teknik Araştırma Daire Başkanlığı, Personel Müdürlüğünde 20.07.2009 tarihinde işe başladı.

Gazi Mehmet Eğin 24.04.2005 tarihinde eşi Nagehan Keskin ile evlendi. Mehmet ve Nagehan çifti uzun zamandan beri özlemini çekmiş oldukları evlat hasretini 14.12.2011 tarihinde Enes Ali Eğin ismini verdikleri evlatlarının dünyaya gelmesi ile giderdiler.

Gazi Mehmet Eğin’in yeni doğan çocuklarını göremeye yeni yılın ilk günlerinde, Dernek Başkanı Zeki Avan, Şehit Babası Ahmet Şahin, Şehit Babası Ramazan Gergin ve Gazi Hasan Yalama ile birlikte ziyaret edilerek, mutlulukları paylaşıldı.

Dernek Başkanı Zeki Avan ziyarette yapmış olduğu konuşmada; Yedi yıldır çocuk özlemiyle yaşayan Gazimiz Mehmet Eğin’in yeni evlatlarının olması nedeniyle çocuk göremeye ve mutluluklarını paylaşmak için ziyaretlerine gelmiş bulunuyoruz.

Yüce Allah’tan yeni doğan bu küçük yavrumuzu güle güle büyütmelerini ve vatana millete hayırlı bir evlat olması için dua ediyoruz. Bu mutlu haberi duyduğumuzda şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve halkımızı çok sevindirmiştir.

Derneğimizin sosyal faaliyetleri çerçevesinde, şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve üyelerimizin cenaze, hastalık, düğün, nişan, sünnet düğünü, çocuk görme, hac yolculuğuna uğurlanması, askere uğurlaması gibi önemli günleri ile milli ve dini bayramlarda ziyaretlerde bulunuyoruz.

Amacımız onların yalnız olmadıklarını, her zaman yanlarında olduğumuzu, unutmadığımızı ve unutmayacağımızı hissettirmektir, dedi.

Gazi Mehmet Eğin’de ziyarette yapmış olduğu konuşmasında; Dernek olarak benim Gazi olduğum tarihten bu güne kadar bizlerin iyi ve kötü günlerimde her zaman yanımda oldunuz. Bu ziyaretinizde beni ve ailemi onurlandırmıştır.

Gerçektende insan önemli günlerde insanlar yanında kendilerine destek olacak birilerini arıyor. Yedi yıl sonra bir çocuğumuzun olması bizi çok mutlu etti. Allah’ıma çok şükürler olsun ki bu günde bizlerle birliktesiniz.

Bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı başta Dernek Başkanımız Zeki Avan olmak üzere, Şehit babası Şehit babası Ahmet Şahin’e, Şehit babası Ramazan Gergin ve Gazi Hasan Yalama’ya, çok teşekkür ediyorum, dedi.

Ziyaretin anısına, Güneydoğu Gazisi Mehmet Eğin’e, Türk bayrağı, gazi panosu, Kuranı Kerim Meali, yenidünyaya gelen Enes Ali Eğin’e küçük altın ve çeşitli hediyeler verildi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

Dernek Başkanı Zeki Avan, Gazi Hasan Yalama, Şehit Babası Dursun Çoban ve Şehit Babası İsa Kaplan tarafından Gazi Mehmet Eğin’e evine yapılan ziyaretten görünüş. (Dernek arşiv fotoğrafı 27.08.2007)

Dernek Başkanı Zeki Avan ve Şehit Babası Ramazan Gergin tarafından Gazi Mehmet Eğin’e işyerine yapılan ziyaretten görünüş. (Dernek arşiv fotoğrafı 07.04.2011)

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



13/01/2012


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır