Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
AKTÜTÜN JANDARMA KARAKOLUNA YAPILAN SALDIRIYI KINAMA

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğinden yapılan basın açıklamasında; Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütünün Irak ın kuzeyinde bulunan PKK’lılar tarafından cuma günü öğle saatlerinde ağır silahlarla saldırmışlardır.

Kahraman askerlerimizin anında cevap vermesiyle de, 23 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmalar, akşam karanlığına kadar devam etmiştir. Çatışmalar esnasında bir astsubay, altı uzman erbaş, sekiz erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. İki uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış bölgede arama faaliyetlerinin devam ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Vatanımızın bölünmez, bütünlüğü ve milletimizin huzuru için, sınırın en ücra köşesinde, vatanımızı, bayrağımızı, cumhuriyetimizi, bağımsızlığımızı ve namusumuzu koruyup, beklerken, mübarek ramazan bayramında bile yine bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırısına maruz kalmışlardır.

Bu saldırıyı kahramanca vatanlarını savunurken şehit düşen, Astsubay Çavuş Hasan Önal (Eskişehir), Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can (Osmaniye), Komando Çavuş İlhan Küçüksolak (Kocaeli), Jandarma Komando Er Halil İbrahim Arlık (Denizli), Er Çağlar Mengü (İstanbul), Er Davut İlbaş (Siirt), Er Oktay Karakelle (İstanbul), Er Tayfun Erol (Aydın), Er Hakkı Aran (Diyarbakır), Er Ramazan Yeşil (Antalya), Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser (Silifke) ve Uzman Çavuş Hasan Aygör’e (Kırıkkale), ALLAH’TAN rahmet, yaralılara acil şifalar, Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.

(Not şu an şehitlerimizin isimlerini öğrenebildiklerimiz bunlardır. Daha sonra şehitlerimizin isimlerini tamamını yayınlayacağız.

Ayrıca terörden en çok canları yanan bizler, vatan hainlerini de şiddet ve nefretle kınıyoruz, bölücülerin kökünün kazınıncaya kadar operasyonlara devam edilmesi istiyoruz.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



04/10/2008


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır