Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
FRANSA’NIN ERMENİ YASASINA KARŞI ÖNERİLERİMİZ

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği’nin, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni lobisinin oyunu almak için Ermeni soykırımına inkâr ceza yasası’nı Fransa meclisinde onaylanmasına tepkisi

Dernek Başkanı Zeki Avan yapmış olduğu açıklamasında; Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ın Fransa’da yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni lobisinin oyunu almak için Ermeni soykırımına inkâr ceza yasası’nı Fransa meclisine sunması şehit ailelerimizi ve gazilerimizi derinden üzmüştür.

Fransa’nın yapmış olduğu iftira ve haksızlıkları sadece kınamak ve üzülmek yeterli değildir. Çubuk şehit aileleri ve gazileri olarak bir araya gelip, ne yapacağımızı ve karşı öneriler nedeniyle derneğimizde istişare toplantısı düzenlemiş bulunuyoruz. Bu toplantısın sonucunda;

Bütün STK’larını, Belediyeleri, vakıflar ve Okulları birlik ve beraberlik içerisinde Fransa’ya karşı Tepkimizi göstermeye davet ediyorum. Bu çerçeve’de Fransa’nın Afrika’da ve Cezayir’de yapmış olduğu katliamları onlara tekrar hatırlatmak adına toplantılar düzenlenip, seminerler verilmeli, slâyt gösterileri ile bu insanlara yapılan maddi ve manevi işkenceler göz önüne serilmelidir.

Örneğin Türkiye genelinde bu katliamı sergileyen“Fransa Katliamı Utanç Müzeleri’nin” Kurulmasına destek verilebilir. Cezayir’de katliama maruz kalan İnsanların çektiği acılar film haline getirilerek basın yayın organlarınca bütün Dünya’ya duyurulabilir. Bu insanları Ülkemizde Misafir ederek, Konferanslar düzenleyip Fransız katliamını onların ağzından dinlemeliyiz. Fransa’ya karşı büyük mücadele veren Cezayirli kahramanları onurlandırmalıyız.

Fransa ya karşı mücadele etmiş Cezayirli milli kahramanların isimlerinin cadde, bulvar, sokak ve parklara verilmelidir.

Yurt dışında ve ülkemizde bulunan bu konu ile ilgili bilgi, belge ve dokümanlar bir araya toplanmalı, ortak internet siteleri kurulmalı, çok geniş kapsamlı her dilde kitaplar hazırlanıp, iç ve dış ülkede bulunan önemli kurum, kuruluş ve basın merkezlerine gönderilmedir.

Çubuk terör mağdurları derneği olarak, derneğimizin bir bölümünde, Fransa’nın Afrika’da ve Cezayir’de yapmış oldukları katliamları anlatan “Fransa Katliamı Utanç Köşesini” kuracağız.

Ayrıca Fransa ya karşı mücadele etmiş Cezayirli milli kahramanların isimlerinin cadde, bulvar, sokak ve parklara verilmesi için Çubuk Belediyesine bir öneride bulunacağız, dedi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



23/12/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır