Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
FRANSA’NIN ERMENİ YASASINI KINIYORUZ

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni lobisinin oyunu almak için Ermeni soykırımına inkâr ceza yasası’nı Fransa meclise sunmasını kınadı.

Dernek Başkanı Zeki Avan yapmış olduğu açıklamasında; Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ın Fransa’da yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ermeni lobisinin oyunu almak için Ermeni soykırımına inkâr ceza yasası’nı Fransa meclise sunmasını, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi derinden üzmüştür.

Türk halkını derinden yaralayan, Türk tarihini tek taraflı bilgilere dayanarak karalayan ve bu haksızlığa karşı kendini savunma hakkını elinden alan kanun teklifinin gündeme getirilmesini şiddetle kınıyoruz. 21.yüzyılda Fransa’nın tarihteki yalanları cesaretle reddedenleri cezalandırmaya kalkması, bilim adına, insan hak ve hürriyetleri adına son derece kaygı verici, hatta çok vahimdir.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy,1.Dünya savaşından sonra Fransa’nın yurdumuzun Doğusunu işgal etmesi üzerine, Türk halkının Haklı direnişiyle kazanılan mücadeleyle Fransa’nın 1920’de yurdumuzun doğu bölgesini terk etmek zorunda kaldığını bilmesi gerekmektedir.

Nicolas Sarkozy tarihi kendi çıkarları doğrultusunda değiştiremez. Fransa tarihi çok iyi bilmiş olsaydı kendileri işgal devletleriyle birlikte işgal ettikleri topraklardaki halk’a maddi ve manevi yaşattıkları eziyetleri unutmazlardı.

Fransa Cezayir’deki Müslümanlara, kadın, çocuk, yaşlı, demeden insanları nasıl aç susuz bıraktıklarını, katlettiklerini ve köle olarak sattıklarını iyi bilmektedir. Önce Afrika’da yaptıkları Soykırımın Hesabını versinler.

Fransa, Türk ve İslam dünyasında Türk devletine duyulan güven sempatinin artmasından Rahatsız olmuştur. Bu nedenle Türk devletine zarar vermek adına her yola başvurmaktadır. Bütün Dünya şunu Bilsin ki; Biz Türk milleti olarak Tarihimizle her zaman gurur duyduk ve ebediyete kadar duyacağız.

Ermeni soykırımına inkâr ceza yasası’nı Fransa meclisinde kabul edilecek olur ise, Devletten ve Hükümetten Türkiye genelindeki büyük şehirlerde (Hatta bazı Ülkelerde) Fransa’nın Afrika’da ve Cezayir’de yapmış oldukları katliamları anlatan “Fransa Katliamı Utanç Müzeleri’nin” kurulmasını, belgeseller ve filimler çekilmesini, okul derslerinde özellikle okutulmasını arz ediyor ve öneriyoruz, dedi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



22/12/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır