Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
RÜYASINDA ŞEHİT OĞLUNU GÖRDÜ, DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

Daha önceden Çubuk Nüfusuna kayıtlı iken yeni düzenleme ile Pursaklar’a bağlanan Sirkeli Mahallesinde ikamet eden Şehit annesi Behiye Mayuk gece rüyasında şehit oğlu Mustafa Mayuk ve Derneğimizi görünce, derneğimizi sabah erkenden ziyaret etti.

Şehit Mustafa Mayuk Malatya 2.Ordu Muhabere Taburunda, Muhabere er olarak vatani görevini yaparken, nöbet esnasında arkadaşı tarafından silah kazası ile vurularak 12.03.1988 günü şehit olmuştu.

Şehit annesi Behiye Mayuk Derneği ziyareti’nde yapmış olduğu konuşmasında; “Bu gece rüyamda derneği ve şehit oğlum Mustafa’yı gördüm. Rüyamda buraları ziyaret ediyor ve resimlere bakıyordum. Şehit oğlum Mustafa ile bir süre sohbet ettim. Sabah erkenden derneğimizi ziyaret etmeye geldim. Şehit oğlum Mustafa ile birlikle yan yana resimleri bulunan şehitlerimizi dünya gözüyle bir kez daha görüp, onlarla hasret gidermek istedim. Onlara bol bol dua etme fırsatı buldum.

Şehit oğlum Mustafa babasını küçük yaşta kaybetmişti ve baba hasreti ile büyüdü. Evin tek erkek evladı idi. Askerden sonra evlendirip, mürüvvetini görecektim. Allanın takdiri, nasip olmadı.

Derneğin kuruluşundan bugüne kadar bizlerin iyi ve kötü günlerimizde yanımızda oldunuz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız.

Ayrıca maddi ve manevi zahmetlere girerek derneğimizi bu günkü durumuna getirdiniz. Şehit ailelerine ebediyen kalıcı bir eser bıraktınız. Allah hepinizden razı olsun.

Başta dernek başkanımız Zeki Avan olmak üzere, emeği geçen, maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese şehitlerimiz ve şehit ailelerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal ediniz,” dedi.

Dernek Başkanı Zeki Avan ziyarette yapmış olduğu konuşmada; “Derneğimizin kuruluş amacı şehit ailelerine ve gazilerine en iyi şekilde hizmet verebilmektir. Sizler bu vatana evlatlarınızı şehit verdiniz. Cenabı Allah sizlere sabır versin. Gücümüzün yettiğince sizlere faydalı olmaya çalıştık. Derneğimiz kurumlaşma yolundadır zamanla daha güzel hizmetler yapılacaktır.

Mustafa Mayuk silah kazası ile şehit olmuştur. Bu nedenle annesi şehit’in özlük hakları’ndan yararlanamamaktadır. Şu anki mevcut yasaların yeterince şehit aileleri ve gazilerinin sıkıntılarına cevap verememektedir. Yeni gündemde olan ve çalışmaları devam eden Anayasada şehit ve gaziliğin tanımı yapılacaktır.

İnşallah bundan sonra vatani vazifesini yaparken vefat eden veya yaralananlarında eşit şekilde bütün haklardan yararlanması sağlanacaktır. İkinci iş hakkıyla birlikte Şehit ailelerinin de maaşlarında iyileştirme yapılacaktır. Çubuk Terör Mağdurları Derneği olarak 2001 yılından bugüne kadar bunun mücadelesini verdik. Bundan sonrada sizlerin sesinizi duyurmaya devam edeceğiz,” dedi

Daha sonra ziyaretin anısına Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından, Şehit Muhabere Er Mustafa Mayuk’un annesi Behiye Mayuk’a Türk Bayrağı hediye edildi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



20/12/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır