Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA, DOĞA YÜRÜŞÜNDE BULUNDUK

Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Extway Doğa Sporları işbirliği ile yapılan, “Haydi Doğa Yürüyüşüne Karagöl’e” yürüyüş organizesine, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz ile birlikte katılarak şehitlerimiz için, şehitlerimizin anısına, doğa yürüyüşünde bulunduk.

Yürüyüş alanına, Çubuk Belediyesi önünden otobüslerle Yaylak Köyüne kadar gidildi. Yaklaşık 7.5 kilometre mesafe olan parkurda kimi zaman orman içerisinde karlı ve buzlu yolda yürüyüş yapılırken, kimi zamanda güneşin sıcaklığında yüründü. Yüksek Kayalıklara tırmanıldı. Orman içerisinde bulunan yaban meyvelerinin tadına bakıldığı zorlu yürüyüşte, zirveden Karagöl ve yaylarının o essiz güzelliğini görme fırsatımız oldu.

Yürüyüşe Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, Türkiye Eskrim Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Kalender, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Belediye Meclis Üyesi Cengiz Kılınç, Şehit Aileleri, Gaziler ve Davetli Misafirler Katıldılar.

Dernek Başkanı Zeki Avan Doğa’ya Yürüyüş ile ilgili yapmış olduğu konuşmasında; Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz ile birlikte katılarak şehitlerimiz için, şehitlerimizin anısına, doğa yürüyüşünde bulunduk.

Yürüyüş Karagöl’ün üst tarafında bulunan dağların en yüksek zirvesine çıkarak Türk Bayrağımızı dalgalandırıp, şehitlerimiz ve şu an sınır boylarında ve görevi başında bulunan askerlerimizin başarısı için dua ettik. Burada sınır boylarında nöbet tutan askerimizin ne şartlarda görev yapıp, operasyonlara katılan askerlerimizin de hangi zorluklarla vatanımızı koruduklarını da daha da iyice anlama fırsatını bulduk.

Dernek olarak her vesile ile şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükran ile anıp, unutulmamasını sağlayıp, devamlı gündemde tutmaktır. Milli birlik ve beraberliğimize katkı sağlamaktır, dedi.

Çubuk Belediye Başkan Özden burada yapmış olduğu konuşmasında; Düzenlemiş olduğumuz etkinliğin doğaya, spora ve ilçenin eşsiz güzelliklerine dikkat çekmek adına yapıldığını söyledi. Katılımın yüksek olmasıyla etkinliğin amacına ulaştığını gördüğünü ve bundan ilçesi adına memnun olduğunu vurgulayan Başkan Özden, çok profesyonel bir etkinlik olduğunu, ileriki günlerde de değişik etkinlikler yapacaklarının müjdesini vererek, katılan ve katkı veren herkese teşekkür etti.

Uzun yürüyüşün ardından Karagöl alanda büyük ateşin yakılıp, Gurup Şavkı tarafından müzik dinletisi sunuldu. İlçemiz esnaflarından Hasan Buzluk tarafından misafirlere mangalda sucuk ikramı yapıldı.

Program sonunda, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından yürüyüşüne destek veren, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Başkan Özden’e, Extway Doğa Sporları Okulu Doğa yürüyüşü rehberi Yaşar Baş’a, Sponsor İş adamı Hasan Buzluk’a,

Yürüyüşün güvenliğini sağlayan Çubuk İlçe Jandarma Kışlacık Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Hakan Talaslıoğnu’na, Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Daşgın ve Jandarma Uzman Çavuş Hasan Koca’ya Türk Bayrağı ve Şehitler Panosu hediye ederek teşekkür etti.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



02/12/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır