Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
HER TÜRK VATANDAŞI ASKERLİK YAPMALIDIR

BU VATAN İÇİN ASKERLİK YAPMAK BİR ŞEREFTİR

Çubuk ilçesi terör mağdurları derneği olarak, son zamanlarda gündemde olan bedelli askerlik hakkında görüşümüz, “her Türk vatandaşının askerlik yapmalıdır. Ama az ama çok. Bu vatanımız için askerlik yapmak bir şereftir. Her Türk vatandaşının bu şerefli elbiseyi giyip, karavanasından yiyip, eğitim yapıp, nöbet tutmalıdır. Asker ocağı, Peygamber ocağıdır.”

“Vatani vazife para ile ölçülmez. Para bulunur ama vatan bulunmaz. Her şey para değildir.”

“Çubuk ilçesi nüfusuna 59 şehit ve 23 gazisi ile en çok şehit veren bir ilçedir. Çıkarılacak bedelli askerlik uygulamasıyla, parası olan askerlik yapmayacak, parası olmayan askerlik yapacaktır. Bu uygulama canı gönülden askerlik yapanları da etkileyip, morallerini bozacaktır. Bu, “parası olmayan şehit ve gazi olacak, parası olan şehit ve gazi olmayacaktır.” düşüncesini de beraberinde getirir.”

“Para bulunur ama vatan bulunmaz. Her Tük vatandaşı askerlik yapmalıdır. Bize göre sadece çok önemli yerde ve önemli meslekte olanlar istisna olarak görülebilir. Vatanın da zaten onlara ihtiyacı vardır. O kişiler de işi ile vatanı vazifesini yapmalıdır. İş paraya döküldüğü zaman bu işin manevi yönü kalmaz.”

“Şehit ailelerinin ve gazilerin bedelliden gelecek paraya ihtiyacı yoktur. Maddi yönden devlet şehit ailelerine ve gazilere imkânları dâhilinde sahip çıkmaktadır. Sorun ve eksiklerimiz var, ama para bulunur ama vatan bulunmaz. Eskiden askerden gelmeyeni adamdan saymaz ve kız vermezlerdi. Para her şey değildir. Paranın bile geçmediği yerler vardır. Bunlardan birisi de para ile askerlik yapmaktır.”

“Askerlik özlemini çeken engelli gençlerimiz dahi bir günlüğüne dahi olsun, askerlik yapmak için, askeri birliklere gidip, o şerefli elbiseleri giymektedirler.”

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



24/11/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır