Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
BELEDİYE BAŞKANI LOKMAN ÖZDEN ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Kurban Bayramı nedeniyle ilçedeki şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in Kurban Bayramın nedeniyle, ilçe merkezinde bulunan şehit ailelerine yapmış olduğu ziyarette, Çubuk ilçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Karakuş ile birlikte ziyaret ederek bayramlaşma yapıldı.

Kurban Bayramında dolayısıyla önce şehit mezarlarını ziyaret eden Başkan Özden, mezarlıkta şehit yakınları ile birlikte şehitlerin ruhuna Fatiha okuyarak dua etti. Daha sonra şehit ailelerini tek tek dolaşarak ziyaret eden Başkan Özden, onların yalnız olmadığını hissettirip, sıkıntılarını dinleyip ve onların hayır dualarını almak istediklerini söyledi.

Özden, “Her karışı şehit kanlarıyla sulanan bu vatan bize şehitlerimizin emaneti olduğu gibi onların yakınları da bizlere emanettir. Eğer biz bugün rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak, aziz şehitlerimizin sayesindedir. Bu ülkenin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Kapımız şehit ailelerimize ve yakınlarına 24 saat açıktır. Şehit olan kardeşlerimize Allah tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

Başkan Özden ve beraberindekiler, ilk olarak Barbaros Mahallesi nde oturan Şehit Jandarma Er Selami Şahin in babası Ahmet Şahin i ve ailesini ziyaret etti. Daha sonra Şehit Jandarma Er Fatih Asrak ın babası Muharrem Asrak ve ailesini, Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hayati Bilgin in babası Osman Bilgin ve ailesini ziyaret ederek bayramlarını tebrik eden Başkan Özden, “Allah bir daha böyle acıları hiç kimseye yaşatmasın” dedi.

Daha sonra 97 yaşındaki en yaşlı şehit kızı olan Elife Küt’ü ziyaret eden Başkan Özden, en yaşlı şehit kızı Elife Küt’ten 1333’te (Miladi 1915) Cebeli Sahra Muhaberesi nde (Yemen) şehit olan babası Yahya oğlu Ali Çavuş un anılarını dinledi. Sık sık “Allah vatana millete zeval vermesin,” “Padişahımız çok yaşasın” diyen Şehit kızı Elife Küt, şehit babasına duyduğu özlemi de gözyaşları içerisinde anlattı. İlerleyen yaşına rağmen babası şehit Ali Çavuş un nerede ve nasıl şehit edildiğine dair kendisine anlatılanları daha dün olmuşçasına dile getiren Küt, Başkan Özden’i çok etkiledi.

Ziyaretin sonunda Çubuk ilçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan’a şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Özden, şehit yakınlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dernek Başkanı Zeki Avan’da ziyaretlerle ilgili yapmış olduğu konuşmasında; “Kurban bayramı nedeniyle ilçe merkezinde şehit ailelerimize ve benim ninem olan şehit kızı Elife Küt’e yapılan bayram ziyaretlerinden dolayı ve göreve geldiğiniz günden bu tarafa bizleri hiçbir şekilde yalnız bırakmayan, Çubuk Belediye Başkanı Sayın Lokman Özden’e üyelerim adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Vatan ve millet için seve seve canlarını feda eden insanların yakınlarına ve gazilerimize hizmet etmemde çok büyük katkısı olan anneanneme ve bir zamanlar şehit nişanlısı olan eşime her zaman şükranlarımı sunuyorum. Onların manevi desteğiyle bu güne kadar bu önemli hizmeti yerine getirmeye çalışıyorum,” dedi.

AA Hüseyin Yiğiner

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



11/11/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır