Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
VAN’LI DEPREMZEDELER İÇİN TOPLANAN YARDIMLAR KIZILAY’A TESLİM EDİLDİ

Derneğimiz tarafından Van ve çevresindeki depremzedelere dağıtılmak üzere toplanan yardım malzemeleri, Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi’ne teslim edildi.

Teslim törenine Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, teslim töreninde yaptığı konuşmada, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından düzenlenen yardım kampanyası beni çok duygulandırmıştır. Tüylerini diken diken etti.

İlçemizin 59 şehit ve 23 gazimiz bulunuyor. Bu şehitlerimizin büyük çoğunluğu da Güneydoğu’da şehit ve gazi olmuştur. Ancak vakurlu duruş sergileyen şahit ailelerimiz, Van ve Erciş’te olan deprem sonrasında depremzede ailelere, kardeşlerimize, et ve tırnak gibi olduğumuzu göstererek, bu anlamlı kampanyaya destek vermelerinden dolayı ben gerçekten gurur duydum ve iftihar ediyorum.

Şehit yakınlarına yakışan biri davranışın sergilendiğini anlatan Başkan Özden, tüm dünyaya 74 milyon insanın bir bütün olduğunun bir kez daha gösterilmiştir.

Artık acıların sonlanması için bu gün tüm acılarını yüreğine gömmüş, 59 şehit veren Çubuk ilçesinden bu anlamlı kampanyaya destek veren şehit yakınlarının bu kampanyaya destek olmaları takdire yaşayan bir davranıştır. Onların hepsinin elinden öpüyorum, onlara hürmet ediyorum ve saygılar sunuyorum.

Halen orada çorba, çadır, battaniye dağıtan askerlere karşı kem gözle bakan insanları lanetle kınadıklarının da altını çizen Başkan Özden, Allah birliğimizi dirliğimizi, nizamımızı, bozmasın diyorum. Her şeyden önce şehit ailelerin varlıklarıyla bu kampanyaya destek olmaları takdire şayan bir davranıştır, dedi.

Dernek Başkanı Zeki Avan’da yapmış olduğu konuşmasında; Çubuk Şehit aileleri ve gazileri olarak Van’daki depremzede kardeşlerimizin acılarını paylaştıklarını paylaşıyoruz.

Çubuk İlçesi Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçedir. Bu nedenle, acının ne demek olduğunu ve yakınlarını kaybetmenin insana nasıl bir acı yaşattığını bizler çok daha iyi biliyoruz. Acıyı yaşan bilir. Cenabı Allah kimseye bu tür acılar yaşatmasın.

Bizde dernek olarak kardeşlerimizin acılarına bir nebze de olsa faydalı olmaya çalıştık. Onların acıları bizim acımızdır. Biz şehit aileleriyle bir araya geldik ve onlar bizim kardeşlerimiz, ailelerimiz dedik ve kendi imkânlarımızla bu yardımları toplayıp kardeşlerimize gönderiyoruz, dedi.

Türk Kızılay ı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç’da yapmış olduğu konuşmasında; Şehit yakınları ve Gaziler tarafından toplanan yardımların Türk Kızılay ı tarafından depremzedelere ulaştırılacaktır. Derneğiniz tarafından düzenlenin bu anlamlı yardım kapmanızdan dolayı, Şehit Ailelerine, Gazilere, Dernek Başkanı Zeki Avan’a ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum, dedi.

Şehit Babası Ramazan Gergin ve Güneydoğu Gazisi Hasan Yalama yapmış oldukları konuşmalarda; Van’da olan depremden dolayı çok üzüldük. Bu deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Çubuk şehit aileleri ve gazileri olarak Van daki kardeşlerine yardımcı imkânlarımız dâhilinde olmaya çalıştık. Canımız depremzede kardeşlerimize feda olsun dediler.

Yardım kampanyası toplanan ve dernek’ten tarafından katkı sağlanan yardım malzemelerinden, katalitik ve elektrikli soba, tüp, battaniye, erzak, elbise, çorap, eşarp, ayakkabı, çocuk bezi, su, pil, ampul, el feneri, bayram şekeri, kolonya, gül suyu ve kırtasiye gibi malzemeler Van a gönderilmek üzere Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi’ne teslim edildi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



30/10/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır