Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARINA MEVLİDİ ŞERİF OKUTULDU

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından; Vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin huzuru için vatani vazifesini yaparken, şehit düşen asker, polis, sivil memur ve tüm güvenlik güçleri için mevlit programı düzenlendi.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından, Çubuk Merkez Camii Kebirde okutulan mevlidi şerife, Siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, şehit aileleri, gaziler, şehit aileleri dernek yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda binin üzerinde vatandaşlarımız katılmıştır.

Okunan mevlidi şerif, kuranı kerim ve yapılan dualarla şehitlerimiz rahmetle minnetle anıldılar.

Çubuk Müftülüğü Vaizi Metin Öztürk yapmış olduğu konuşmasında; Şehitlik olmadan vatan olmaz. Vatan bir toprak parçasıdır, Ama her toprak parçası vatan değildir. Uğruna şehit verilen, gaziler verilen toprak parçası vatandır. Şair ne güzel diyor, “ Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” sözü ne güzel sözdür.

Vatan müslümanın her şeyidir. Çünkü din, namus, şeref ve bağımsızlık gibi kutsal değerler ancak vatan sayesinde korunur, onun için bu değerler uğruna nice şehitler verilmiş, bu yurdun her karışında şehitler misafir edilmektedir.

Şehitlerimiz, kanları ile ve canları ile bu kutsal vatanı bizlere emanet etmiştir. Bize düşen görev, bu toprakları imar etmek, korumak ve bizden sonraki nesillere devretmektir. Bunları yapmaz isek vatanımıza ve şehitlerimize karşı görevlerimizi yapmış olur, dedi.

Dernek Başkanı Zeki AVAN; Mevlit programı ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında; Geçen hafta bölücü terör örgütü PKK tarafından vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin huzuru için vatani vazifesini yaparken, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 şehit askerlerimize. Bu askerlerimizle birlikte şehit düşen, Çubuk Oymide Nüfusuna kayıtlı Şehit Aykut Deli Mehmetoğluna,

Yine İlçemizde ve Ülkemiz genelinde vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için vatani vazifesini yaparken şehit düşen bütün asker, polis, sivil memur ve güvenlik güçleri ile vefat eden gazilerimiz için mevlit programı düzenlemiş bulunuyoruz.

Bu gibi programlarla onları rahmetle ve minnetle anmak, ailelerini yalnız bırakmayarak, onların unutulmadıklarını, unutmayacağımız ve yalnız olmadıklarını hissettirmektir.

Bu vesile bir hafta önce toprağa vermiş olduğumuz ve bütün şehitlerimize Allah rahmet diliyor, Şehit Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk Milletine başsağlığı, askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizin huzurunu bozan, askerlerimize ve polislerimize karşı haince saldırılar yapan, bölücü terör örgütü PKK’yı, destekçilerini ve uzantılarını da, bir daha şiddetle ve nefret kınıyoruz.

Şehitlerimize Mevlidi Şerif okutulmasına yardımcı olan başta; Çubuk İlçe Müftülüğüne, Vaiz Metin Öztürk’e, Din Görevlileri Ramazan Derici’ye, Osman Şahbudak’a, Alaaddin Durmuş’a, Erdem Aydoğdu’ya Raşit Akalın’a, Mustafa Demirhan ve mevlidi şerif programımıza katılan herkes’e çok teşekkür ediyoruz.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



24/07/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır