Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
59. ŞEHİDİMİZ AYKUT DELİMEHMETOĞLU GÖZYAŞLARI ARASINDA UĞURLANDI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyon sırasında, bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından, askerlerimizin yemek yedikleri sırada, el bombası ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı da 13 asker şehit olmuş, 2’si ağır 7 askerimizin de yaralanmıştır. Bu şehitlerimizin arasında Çubuk İlçesi Oymide köyü nüfusuna kayıtlı Aykut Delimehmetoğlu’da bulunuyordu.

Diyarbakır ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Aykut Delimehmetoğlu nun Cenaze Namazı Çubuk Merkez Camii Kebir de kılındı.

59. Şehidimiz Aykut Delimehmetoğlu için, Çubuk Merkez Camii Kebirde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, şehidin annesi Gülnur, babası Beytullah, kız kardeşleri Aygül ve Sude Delimehmetoğlu, yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, MHP Genel Başkan Mustafa Erdem, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, çok sayıda milletvekilli, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı H.Kamil Yılmaz, Ankara Müftüsü M.Hakkı Özer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Başkanları, Siyası Parti İl ve İlçe Temsilci, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Şehit Aileleri, Gaziler, üst düzeyde askeri yetkililer, Basın Mensupları ve 10 binin üzerinde vatandaşımız katıldı.

Namaz öncesinde cami imamı tarafından şehitlerin ruhuna Yasin suresi okundu, Çubuk Belediyesi tarafından araçla cami ve çevresine gülsüyü püskürtüldü. Belediye ve vatandaşlar tarafından tüm ilçe bayraklarla donatıldı. Ayrıca cemaate belediye su ikram ederken, Türk Kızılayı da lokum ve gül suyu dağıttı.

Ankara Müftüsü Hakkı Özer, yaptığı konuşmada, dünyanın insanlar için sınav sahası olduğunu, bu imtihanda başarılı olabilmek için en büyük nimetin sabır olduğunu belirtti. Bir şehidin 70 yakınına şefaat edeceğini ifade eden Özer, Türk milletinin şehit oğlu şehit bir millet olduğunu, asker olarak doğduğunu ve canını Allah rızası için verebildiğini söyledi. Özer, “Bu millet birliği ve beraberliği benimsedi ve inşallah ilelebet birlik ve beraberlik içinde yaşayacak” dedi.

Şehitlerin ebediyete intikalinde peygamber tarafından karşılanacağını ve cennete götürüleceğini anlatan Özer, “Cennet öyle bir yerdir ki bir girenin bir daha çıkma arzusu olmaz. Ama şehitler tekrar şehit olmak için dünyaya geri dönmek ister” diye konuştu.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz, namazdan önce yaptığı konuşmada, “Bu vatan, millet için şehit olmak çok şerefli bir iş. Çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Aziz milletimiz, aziz şehitlerimiz bu zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahip. Milletimiz yüreğinde vatan, millet, Allah ve Peygamber sevgisi taşımaktadır. Aziz şehidimizin ailesi bilsin ki bu şehidimiz, Allah’ın sonsuz rahmetine kavuştu”dedi.

Namazın ardından şehit Aykut Delimehmetoğlu nun Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.

Tabutun daha sonra nakledildiği cenaze aracının önlerinden geçişi sırasında Aykut Delimehmetoğlu’nun annesi Gülnur ve babası Beytullah Delimehmetoğlu asker selamı verdi. Gülnur ve Beytullah Delimehmetoğlu, asker selamının ardından oğulları Aykut Delimehmetoğlu’nu el sallayarak, son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Aykut Delimehmetoğlu’nun cenazesi, defnedilmek üzere Oyumiğde Köyü ne götürüldü. Top arabasının geçişi sırasında namaza katılan vatandaşlar, tekbir getirerek terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Cenaze dolayısıyla Çubuk taki ev ve iş yerlerine de Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİDİMİZİ 10 BİN KİŞİNİN ÜZERİNDE KATILIM İLE UĞURLADI

İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede olan köye uzun araç konvoyu ile götürüle Şehit Aykut Delimehmetoğlu’nu 10 bin kişinin üzerinde katılım ile uğurladı. Aile kabristanına omuzlarda ve tekbir eşliğinde getirilen Şehit Aykut Delimehmetoğlu gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Definin ardından 3 kez saygı atışı yapılırken, toprağın üzeri çiçekle kapatıldı.

Mezarı başında güçlükle ayakta duran annesi Gülnur Delimehmetoğlu ’’Mekânın cennet olacak yavrum senin, cennet meyveleri ile besleneceksin. Benim ağladığıma bakma, senin yerin çok rahat yavrum. Sen istediğine kavuştun kuzum. Yerinde rahat uyu yavrum sen. Gelirim ben yavrumu görmeye’’ diyerek, ağıt yaktı.

Definin ardından Şehidin tapudunun üzerine serilene Türk Bayrağı babası Beytullah Delimehmetoğlu’na verildi. Türk Bayrağı alan şehit babası Beytullah Delimehmetoğlu, 3 kere Türk Bayrağı öperek teslim aldı.

Şehitlerimizin Mekânları Cennet Olsun. Âmin.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



18/07/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır