Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK AİLE YAŞAM MERKEZİ ÇOCUK KULUBÜ ÖĞRENCİLERİNDEN DERNEĞİMİZE ZİYARET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Çubuk Aile Yaşam Merkezi üyelerinden oluşan 60 kişilik çocuk kulübü üye grubu, eğitmenleri Özlem ÇELİK öncülüğünde Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine ziyarette bulundular.

Derneği ziyarete gelen Çubuk Aile Yaşam Merkezi üyelerini, Dernek Başkanı Zeki AVAN, Şehit babası Ramazan GERGİN, Şehit babası Ahmet ŞAHİN ve Güneydoğu Gazisi Hasan YALAMA karşıladılar.

Çubuk Aile Yaşam Merkezi Eğitmeni Özlem ÇELİK ziyarette yapmış olduğu konuşmasında:“Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine yapmış olduğumuz ziyarettin amacı çocuklarımıza, vatan, bayrak uğrunda canını seve seve vermekten çekinmeyen kahraman şehit ve gazilerimizi hatırlatmak ve derneği tanıtmaktır.

Vatan, bayrak, bağımsızlık uğrunda gözünü kırpmadan kanını, canını feda etmiş kahraman şehit ve gazilerimize ve ailelerine sahip çıkan, bu kutsal görev için gece gündüz çalışan Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine ve bu derneğe gönül veren herkese Çubuk Aile Yaşam Merkezi olarak sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Gezimiz öğrencilerimiz adına çok verimli geçti. Dernek üyelerinin sıcak ve içten karşılamaları bizleri çok sevindirdi. Şehit ve gazilerimizin hikâyeleri bizleri çok duygulandırdı, Çubuk Aile Yaşam Merkezi olarak her zaman derneğinizin yanındayız. Üyelerimizle bu anlamlı derneğe gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ileriki zamanlarda da devam edecek.’dedi.

Dernek Başkanı Zeki AVAN ziyarette yapmış olduğu konuşmasında:’Çubuk Aile Yaşam Merkezi tarafından, şehitleri anma günü, anneler günü, gaziler günü gibi önemli gün ve haftalarda derneğimize düzenlenen gezilerden çok memnunuz. Derneğimizi ziyaret eden en kalabalık grup olan Çubuk Aile Yaşam Merkezi üyelerine ve eğitmenlerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Bağımsızlığımızı, bayrağımızı ve vatanımızı sevmemizin bir bedeli var, şehitlerimiz bu uğurda canlarını, gazilerimizde bedenlerinin bir parçasını verdiler. Türkiye’nin en aktif derneklerinden biri olarak, Şehit ve Gazilerimizin bizlere mirası olan ailelerinin her zaman yanındayız. Bu tür ziyaretlerle bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz,’ dedi.

Dernek Başkanı Zeki AVAN tarafından, Derneğin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verildikten sonra, dernekte bulunan şehit ve gazilerinin resimleri üyelere tek tek gösterildi. Şehit ve Gazilerimizin öz geçmişleri hakkında kısa bilgiler verildi. Resimleri ve isimleri duvarda bulunan şehit ve gazilerin kutsal bir amaç uğruna canlarını verdikleri, bizlere düşenin ülkemizi her anlamda ileri götürerek Vatanımıza sahip çıkmak olduğu anlatıldı.

Şehit Babası ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Ramazan GERGİN de gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmada, ’’1974 Kıbrıs Barış Harekâtında Cenabı Allah bana şehitliği değil, gaziliği nasip etti. Oğlum Ali Gergin vatani vazifesini yaparken, Ağrı Tendürek’te bölücü terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyonlar sırasında kanas silahı ile arkadan vurularak şehit oldu. Bana nasip olmayan şehitlik makamı, oğluma nasip oldu. Ne mutlu ki bana, şehit babası oldum. Evladını toprağa verdiği halde ‘vatan sağ olsun’ diyerek acısını gurura dönüştüren tüm şehit aileleri adına yanımızda olan bize destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Öğrencilere dernek tarafından Şehit ve Gazilerin anısına hazırlanan slâyt gösterisi izletildi. Yapılan ikramlardan sonra ziyaretin anısına, Dernek başkanı Zeki AVAN tarafından Çubuk Aile Yaşam Merkezi Eğitmeni Özlem ÇELİK’e Türk Bayrağı hediye edildi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



23/04/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır