Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
BBP, İDAM CEZASININ GERİ GETİRİLMESİ İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

BBP Ankara İl Başkanlığı tarafından, Ankara Kızılay Abdi İpekçi Parkı’nda “idam yasasının geri getirilebilmesi için” imza kampanyası başlattı.

BBP Ankara İl Başkanlığı tarafından başlatılan “idam yasasının geri getirilebilmesi için” başlatılan imza kampanyasına, Dernek Başkanı Zeki Avan, Şehit Babası Ahmet Şahin ve Şehit Babası Ramazan GERGİN ile birlikte gidilerek, dernek adına destek verildi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu başlatılan imza kampanyasında yapmış olduğu konuşmasında; İdam cezasının geri getirilmesine yönelik bir imza kampanyası başlattıklarını belirterek, “TCK bu milletin ne fıtratına ne geleneğine ne medeniyetimize ne misyonumuza uygun. Elin adamı dayattı, bizim partilerin hepsi sıraya geçti, AB hayal tüneline girdiler ve başımıza bu belaları çıkarttılar” dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Abdi İpekçi Parkı’nda, partisinin Ankara İl Başkanlığınca “idam yasasının geri getirilebilmesi için” imza kampanyası başlatması dolayısıyla düzenlenen toplantıda, gazetecilere açıklamalarda bulundu. İdam cezası tartışmalarıyla birlikte “bazı elitlerin, tuzu kuruların feryat etmeye başladıklarını, insan hakları savunuculuğuna soyunduklarını savunan Topçu, “Çağdaş hukuktan bahsediliyor. Millet idamın geri gelmesini istedikçe bu elit grup hemen diyor ki ‘bunlar hezeyandır’.

Ama şu bir gerçektir ki 5 yaşındaki Bedrettin’in hırpalanmış bedenini sabah çöpçüler Haliç Köprüsü’nde buldukları günden bu tarafa çocuklarımız cinsel istismara tabi tutularak öldürülüyor. Çocuklarımız ya üvey anne vaya üvey baba elinde katlediliyor. Neticede ortada bir şey var ki devlet geleceğimize sahip çıkamıyor’’ diye konuştu.

“Muhsin Yazıcıoğlu hadisesiyle ‘Keş dağlarında devlet itibarı kar altında kaldı’ demiştim, şimdi Kayserili üç kuzunun körpe bedenleriyle gölet kıyısındaki toprak altında kaldı bu itibar” diyen Topçu, parti olarak bütün illerde başlattıkları imza kampanyasından söz etti. Millete, “bölücü, ahlaki ve ekonomik terörün sona ermesi için idamın gelmesini istiyor musunuz?” diye soracaklarını belirten Topçu, toplanan imzaları TBMM’ye teslim edeceklerini bildirdi. BBP dışındaki partilerin kiminin “oy vererek” kiminin de “göz yumarak” idam cezasının kaldırılmasına katkı sağladığını savunan Topçu, devletin değil ailelerin af yetkisi olabileceğini vurguladı.

Yalçın Topçu, “İlayda’nın annesi feryat ediyor, bugün Fırat parçalanmış, bir tarafta bulundu. Bu nasıl devlet? Bütün bunlar ortada olurken bölücü terör 50 bin insanımızı katletmiş, bizi milyarlarca dolar kayba uğratmış, hala daha devlete millete gerdan kıracak, devlete tokat atacak. Bunları soralım millete, millet böyle mi diyor” diye konuştu.

Topçu, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun her zaman yasalarda idam cezasının olmasını savunduğu yönünde açıklama yaptığının anımsatılması üzerine, “Tebrik ediyorum Burhan hocayı, olması gereken budur, insan fıtratına, vicdanına uygun olan budur” dedi. Yalçın Topçu, konuşmasını “İnsan vicdanı bilim adına ayaklar altına alınamaz böyle saçma şey olmaz. TCK bu milletin ne fıtratına ne geleneğine ne medeniyetimize ne misyonumuza uygun. Elin adamı dayattı, bizim partilerin hepsi sıraya geçti, AB hayal tüneline girdiler ve başımıza bu belaları çıkardılar” diye tamamladı.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

Bölücü başına verilen idam cezasının af edilmemesi ve idam cezasının bir an önce uygulanması amacı ile derneğimizin 12.03.2002 tarih ve 171 sayılı kararı ile imza kampanyası başlatılmıştı.

Başlatılan bu imza kampanyası çerçevesinde, BBP Ankara İl Başkanlığının 28.04.2002 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Altın Park Anfa B Salonunda yapmış olduğu genel kurul toplantı öncesi, derneğimiz tarafından salon girişine açmış olduğumuz, “İmza Kampanyası Standımızda” imza toplarken görülüyor.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



31/03/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır