Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
18 MART 2011 ÇUBUK ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart Şehitleri Anma Günü programı sabah saat 09.30 da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Çubuk Halk Eğitim Merkezi salonunda devam edildi.

Anma Gününe, Çubuk İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Sıtkı Akgöz, Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, diğer protokol üyeleri, askerler, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

Çubuk İlköğretim Okulu ve Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve duygusal anların yaşandığı törende günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, oratoryo gösterisi sahnelendi.

Programda konuşan Çubuk Anadolu İmam- Hatip Lisesi tarih öğretmeni Kemal Doğan, Çanakkale Savaşı nın yüzyılın en büyük savaşlarından biri olduğunu belirtti.

Doğan, “Bu büyük zaferin yıl dönümünde Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak Çanakkale geçilmez dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi, rahmet ve saygı ile anıyoruz. Böyle bir günde, ülkemizin sonsuza dek hür yaşaması için şehit düşen bütün kahramanlarımızın, öğretmen, asker, doktor, polis olarak görev yaparken şehit olan tüm insanlarımızın manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum” dedi.

Çanakkale Savaşı yla ilgili slayt gösterisi ve Kınalı Hasan adlı oyunun sergilenmesi sırasında, salonda bulunan şehit yakınları ve protokol gözyaşlarına hakim olamadı.

Duygusal anların yaşandığı Çubuk İlköğretim Okulu korosu tarafından söylenen kahramanlık türkülerinin arından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Halk Eğitimdeki programın ardından protokol, şehit yakınları ve askerlerden oluşan heyet, ilçe merkezinde bulunan Paşa Mezarlığındaki Şehit Mezarlarını ziyaret ederek, burada Çubuk Müftülüğü tarafından okunan Kuran’ı Kerim ve yapılan dualarla bütün şehitlerimiz rahmetle anıldılar

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



19/03/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır