Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
DERNEK ÜYEMİZ TALİP KAYA’YA GEÇMİŞ OLSUN

Şehit Jandarma Komando Muhabere Er Alper Yavuz AYDOS

Çubuk İlçesi Sünlü Köyü (Mahallesi) nüfusuna kayıtlı Şehit Jandarma Komando Muhabere Er Alper Yavuz AYDOS Siirt 1. Jandarma Komando Tabur Komutanlığında, Jandarma Komando Muhabere Er olarak vatani vazifesini yaparken 02.03.1996 tarihinde görevi başında vefat etmiştir.

Şehit Alper Yavuz Aydos vatani vazifesini yaparken görevi başında vefat eden, görev şehidimizdir. Şehidimizin arkasında eşi Nermin Aydos ile oğulları Bahadır Alp Aydos ve Alperen Aydos kalmıştır.

Şehidimizin eşi Nermin Aydos’un babası olan Hacı Talip Kaya’nın yanında oğulları Bahadır Alp Aydos ve Alperen Aydos ile birlikte kalmaktadırlar. Şehidimizin kayınbabası olan Hacı Talip Kaya aynı zamanda dernek üyemizdir.

Dernek üyemiz Hacı Talip Kaya, kızı Nermin Aydos, torunları Bahadır Alp Aydos ve Alperen Aydos ile birlikte uzun süre Çubuk İlçesinde ikamet etmişlerdir. Torunlarının okulları nedeniyle Ankara’ya taşınmışlar. Şuan Ankara’da ikamet etmektedirler.

Dernek üyemiz Hacı Talip Kaya prostattan hastanede ameliyat olmuştur. Hastaneden taburcu olup, şu an evinde istirahat etmektedir. Dernek üyemiz Hacı Talip Kaya’yı Dernek Başkanı Zeki Avan, Şehit Babası Ahmet Şahin, Şehit Babası Ramazan Gergin ve Gazi Hasan Yalama ile birlikte evinde ziyaret edildi.

Dernek Başkanı Zeki Avan ziyarette yapmış olduğu konuşmasında; Şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve üyelerimizi belirli bir program dâhilinde ziyaret etmiş bulunuyoruz.

Dernek üyemiz Hacı Talip Kaya’nın prostattan hastanede ameliyat olması nedeniyle geçmiş olsun ziyaretini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu nedenle dernek üyemiz Hacı Talip Kaya’ya geçmiş olsun dileklerimizi belirtiyor, sağlıklı günler diliyoruz, dedi.

Şehit Alper Yavuz Aydos’un kayınbabası ve dernek üyemiz Hacı Talip Kaya’da ziyarette yapmış olduğu konuşmasında;

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği, Damadım şehit olduğundan bu güne kadar bizleri hiç yalnız bırakmayıp, iyi ve kötü günümüzde devamlı yanımızda olmuşlardır.

Bu gün de prostattan ameliyat olmam nedeniyle beni evimizde ziyaret etmeniz, bizleri çok memnun etmiştir. Bu nedenle başta dernek başkanı Zeki Avan ve yönetim kurulunda bulanan arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.

Damadım Alper Yavuz Aydos’un görevi başında vefat ettiği için diğer şehit aileleri gibi kızım maaş almıyor, sadece torunlarıma Mehmetçik Vakfı tarafından verilen üç aylık bir maaşları vardır. Başka bir yerden de geliri de yoktur.

Bizler şikâyet etmiyoruz, bu günümüze çok şükürler olsun, genç yaşta dul kalan kızım ve babasız kalan torunlarım, şehit damadımdan bizlere emanettir. Bu emanetler benim ve ailemin başının üstünde yeri vardır. Torunlarım şu an okumaktadırlar, gücümün yettiği yere kadar okutmaya devam edeceğim, dedi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

Dernek üyemiz Hacı Talip Kaya, kızı Nermin Aydos, torunları Bahadır Alp Aydos ve Alperen Aydos’a, geçmişte yapılan ziyaretler. (Dernek arşiv resim ve gazete kupürlerinden görünüş.)



27/02/2011


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır