Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİT BABASI HAFIZ CEMAL ŞİŞMAN ŞEHİT OĞLUNUN ADINA OKUL YAPTIRIYOR

Şehit İstikam Çavuş Selahaddin ŞİŞMAN

Şehit İstikam Çavuş Selahaddin ŞİŞMAN; Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzur için Çorlu’da İstikam Çavuş olarak görev yaparken, Birliğinin ihtiyacı olan malzemeleri, araç komutanı olarak İstanbul’dan gemiden TIR aracı ile alıp, Çorludaki birliğine götürürken, İstanbul Büyükçekmece’de aracının freni patlaması sonucunda trafik kazası sonucu 23.08.1989 tarihinde şehit olmuştur.

Çubuk İlçesi Sünlü Mahalle (Köyü) nüfusuna kayıtlı olup, şu anda İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden, şehit babası hafız Cemal ŞİŞMAN, oğlu Şehit İstikam Çavuş Selahaddin ŞİŞMAN adına 16 Derslikli Okul Yaptırıyor

Şehit Babası Hafız Cemal ŞİŞMAN yaptırmış olduğu okul ile yapmış olduğu açıklamasında; Benim çocukluk yıllarımda yaşamış olduğum bölgede okul olmadığı için ancak ilköğretim 3. sınıfa kadar okuyabildim. O günden beri eğitime duyduğum özlem hiç aklımdan çıkmadı. Bu nedenle benim yaşadığım ve şehit oğlunun doğup büyüdüğü yer olan Sünlü Mahallesi’ne bir okul yaptırmaya karar verdim.

Ben vefat ettiğimde şehit oğlum bana “Ahirette karşılandığımız zaman baba benim için dünya da ne yaptın diye sorsa?” “bende oğlum senin için oğlum okul yaptırdım” “demek için okul yaptırıyorum ve hayırlı bir hizmet yapmış oluyorum.

Şehit İstikam Çavuş Selahaddin ŞİŞMAN adına yaptırmış olduğumu okul 5 bin 660 metrekarelik alana yapılacak okulun 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olduğunu, 16 dersliğinin yanı sıra spor ve tiyatro salonu olacağını belirtti.

“Okulda 540 öğrencinin eğitim göreceğini, Okulun maliyetinin 1 milyon 200 bini bulmaktadır. Okul tamamlandığında bahçesini dolduracak öğrencilerin cıvıl cıvıl seslerini duydukça şehit oğlumun acısını bir nebzede olsa unutacağım” dedi.

Bu hayırlı hizmetinden dolayı, Şehit Babası Hafız Cemal ŞİŞMAN’a ve Şehit Abisi Alaaddin ŞİŞMAN’a çok teşekkür ediyoruz.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



29/12/2010


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır