Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÖLÜMÜNE TÜRK BAYRAĞININ DALGALANDIRILMASI

Çubuk Şehitler Ormanlığında bulunan bayrak direğinde asılı bulunan, eski Türk Bayrağının, direkten düştüğünün bize bildirilmesi nedeni ile Dernek başkanı Zeki AVAN ile Şehit Babası Ramazan GERGİN tarafından, yeni Türk Bayrağı takılarak, tekrar göndere çekildi.

Çubuk Şehitler Ormanlığında bulunan Türk Bayrağının asılı bulunduğu bayrak direği, normal şehit mezarları başlarında veya kurum ve kuruluşların önlerinde bulunan normal boylarda olan bir bayrak direği değildir. Şehitler Ormanlığın yüksek dağlık bir yerde olması ve uzaktan rahat görünmesi nedeniyle yaklaşık 8 – 10 metre civarında yapılmış bir bayrak direğidir.

Bu tip bayrak direklerinde, bayrak direğinde bulunan ipin kopması veya direğin en üstünde bulanan makaraya ipin sıkışması halinde, bu ipleri yerine takmak çok zor ve çok riskli bir iştir.

Bu bayrak direğinde bulunan ipin bir bölümü kopmuş, bir bölümü de bayrak direğinin tepesinde bulunan makaraya sıkışması nedeniyle bayrak takılamıyordu. Bunun tek bir yolu bayrak direğinin en üstüne çıkılarak, ipin tekrar makaraya katılması gerekiyordu.

Bu işe yapmak için orada pek fazla imkân da yoktu. Yeni yağmurun yağması nedeniyle şehitler ormanlığının yolu da çok bozulmuştu. Bu iş itfaiye merdiveni yardımı ile yapılabilirdi. Ama yolun bozuk ve çok rampa olması nedeniyle büyük araçların o anda oraya gelmesi mümkün de değildi.

Ve Şehit Babası Ramazan GERGİN buraya kadar gelmişken bu bayrağı takmadan gitmeyelim dedi. Orada bulunan demir korkulukla çıkıp değiştirmek istedi.

Dernek Başkanı olarak bende dedim ki; Ramazan bey bu iş hem çok zor, hem de çok riskli bir iş dedim. Birincisi bayrak direği çok yüksek, demir korkuluk ve senin ağırlığınla bayrak direğin devrilme riski var, direk devrilirse benin direkle birlikte seni durdurmam mümkün değil, ikincisi demir korkululuğun kayma ve kırılma tehlikesi var üçüncüsü de senin ayağının kayması veya dengeni kaybedip düşme tehlikesi de var, dedim.

Şehit babası Ramazan GERGİN dedi ki; Allahın izni ve şehitlerin şefaati ile bir şey olmadan, bu işi hallederiz. Demir korkuluğu bayrak direğine birkaç yerden iple bağladık, sen de aşağıdan demir korkuluktan tut yeter dedi. Ben her şeye razıyım dedi ve Besmele ile çok büyük risk alarak direği çıkıp, sağlam ip olarak bildiğimiz şaküllü ipi bayrak direğinin en üstünde bulunan makaraya takarak Allaha çok şükürler olsun bir tehlike olmadan aşağıya indi.

Yeni Türk Bayrağını ipine takarak yeniden göndere çekildi. Ve Şehit Babası Ramazan GERGİN “Ben bu bayrak için evladımı şehit verdim, benimde canım feda olsun,” dedi.

Bu bayrak ipinin takılması nedeniyle, bayrak direğin devrilmesi ve şehit Babası Ramazan GERGİN’in düşmesi riski çok yüksek idi. Yüzde ellinin üstünde ölmek ve sakat kalmak gibi bir risk vardı, buna değermiydi.

Bunun yorumunu, şehit ailelerine, gazilerimize, duyarlı ve samimi halkımızın takdirlerine bırakıyoruz. Bu haberi kendi internet sitemizle üyelerimizde paylaşmak istedik.

Hiçbir mahalli ve ulusal basına vermedik. Ayrıca bir uyarıda bunmak istiyoruz. Buradan bu haberi derneğimizden izinsiz olarak alıp, kullananlar hakkında yasal işlerler başlatılacaktır.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



24/04/2010


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır