Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
GAZİ MEHMET EĞİN İŞ YERİNDE ZİYARET EDİLDİ

Gazi Mehmet EĞİN Çubuk İlçesi Yıldırım Elören Köyü nüfusuna kayıtlı olup, Keçiören Saray’da ikamet etmektedir.

Gazi Mehmet EĞİN vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için 09.07.2005 tarihinde Hakkâri Şemdinli’de Piyade Ulaştırma Er olarak vatani görevini yaparken bölücü terör örgütü PKK’lı militanlar tarafından yola döşemiş oldukları mayının araçları geçerken patlatılması ve akabinde çıkan çatışmada üç arkadaşı şehit olmuştur.

Gazi Mehmet EĞİN ise bu saldırıda ağır yaralanmış, omuriliklerinin zarar görmesi nedeniyle belden aşağı felç olarak GAZİ olmuştur. Uzun tedavi sonrası sağlığına kavuşarak sakat arabası ve koltuk değneği ile hayatını devam ettirmektedir.

Gazi Mehmet EĞİN 24.04.2005 tarihinde evlenip, devletin şehit aileleri ve gazilere tanımış olduğu iş hakkından yararlanarak, Ankara Saray yolu üzerinde bulunan DSİ Teknik Araştırma Daire Başkanlığı, Personel Müdürlüğünde 20.07.2009 tarihinde işe başlamıştır.

Gazi Mehmet EĞİN’in DSİ Teknik Araştırma Daire Başkanlığı, Personel Müdürlüğünde işe başlaması nedeniyle, Dernek Başkanı Zeki AVAN ve şehit Babası Ramazan GERGİN ile birlikte işyerinde hayırlı olsun ziyaretine gidildi.

Dernek Başkanı Zeki AVAN ve şehit Babası Ramazan GERGİN’i Gazi Mehmet EĞİN, iş arkadaşı Recep UYSAL ve İdari İşler Şefi Abdulkadir TAŞTEKİN tarafından misafir edildiler.

Dernek Başkanı Zeki AVAN ziyarette yapmış olduğu konuşmasında; . Dernek olarak bizler her zaman bir vesile ile şehit ailemizin ve gazilerimizin mutlu ve kederli günlerinde birlikte oluyoruz.

Onları yalnız bırakmıyoruz. Unutulmadıklarını ve Unutulmayacaklarını göstermiş bulunuyoruz. Bu nedenle de Gazimiz Mehmet EĞİN’in işe girmesi nedeniyle hayırlı olsun ziyaretine gelmiş bulunuyoruz.

Bağımsızlığımızın ve vatanı sevmemizin bir bedeli var. “Bu bedeli Şehitlerimiz canları ile Gazilerimizde bedenlerin birer parçaları ile ödediler,” dedi.

Gazi Mehmet EĞİN’de yapmış olduğu konuşmasında; Dernek olarak bu güne kadar, iyi günümüzde ve kötü günümüzde hep yanımızda olduğunuz.

Bu gün de işe başlamam nedeniyle, iş yerinde ziyaret etmeniz, beni çok memnun etmiştir. Bu anlamlı ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Burada benim gazi olmam nedeniyle herkes bana çok saygı duyup, yardımcı oluyorlar, dedi.

Ziyaretin anısına, Gazimiz Mehmet EĞİN’e, kendi resminin bulunduğu duvar saati ve Türk Bayrağı, İdari İşler Şefi Abdulkadir TAŞTEKİN’e de Türk Bayrağı hediye edildi.

GAZİ MEHMET EĞİN’E GEÇDİĞİMİZ GÜNLERDE, SAYIN CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL TARAFINDAN DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLMİŞTİ.

MADALYA TÖRENİNDEN BAZI RESİMLER

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



09/04/2010


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır