Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİT MEZARLARI BAŞLARINDA BULUNAN TÜRK BAYRAKLARINI ÇALDILAR

Çubuk İlçe Merkezi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Paşa Mezarlığında bulunan şehitlerimizden, Şehit Ali GERGİN, Şehit Deniz KOMAN ve Şehit Ahmet AYDOĞAN’ın mezarları başlarında bulunan direklerde asılı 3 Türk Bayrakları ipleri ile birlikte çalınmıştır.

Dernek başkanı Zeki AVAN konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; Bu üzüntü verici olay şehit babası Ramazan GERGİN ve şehit Annesi Satı GERGİN ile birlikte, Çubuk Paşa mezarlığında bulunan şehit oğlu Ali GERGİN mezarını ziyarete gittiklerinde ortalığa çıkmıştır.

Şehit babası Ramazan Gergin ve annesi Satı Gergin in şehit oğulları Ali Gergin in mezarını ziyarete gittiklerinde, kendi oğulları ile birlikte diğer 2 şehit mezarlarındaki Türk bayraklarının çalındığını görünce şok olmuşlar, hemen beni aradılar.

Durumu gözyaşları içinde anlattılar. Hemen şehitliğe giderek yeni Türk bayraklarını yerlerine birlikte astık. Yeniden şehitlerimizin gururu olan Türk bayrakları mezarları başında dalgalanmaktadır.

İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz, şehitlerimizin mezarları başlarında bulunan Türk Bayraklarını çalan art niyetli kişi veya kişileri yapmış oldukları bu çirkin olaylardan dolayı şiddet ve nefretle kınıyoruz, dedi.

Şehit annesi Satı Gergin’de yapmış olduğu konuşmasında; Şehit oğlumuz Ali GERGİ’in mezarına dua okumak için geldiğimizde, şehidin mezarı başında direkte asılı bulunan Türk Bayrağının olmadığını görünce şok olduk. Bu olay çok zorumuza gitti. 3 evladım var, onları da bu vatan için şehit vermeye hazırım, kendim de bu vatan için şehit olmaya hazırım.

Ancak evlatlarımın başında bulunan bayrağımızı bize çok görmeyin. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bunları yapanlar bu vatanın evladı olamaz dedi.

Şehit babası Ramazan Gergin’de yapmış olduğu konuşmasında; Şehitlerimize vefa borcumuz olduğu halde, onlara sahip çıkılacağı yerde yapılan bu olay bizleri çok üzmüştür. Duyarlı vatandaşlarımızdan şehit mezarlarına sahip çıkmalarını istiyorum dedi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



05/04/2010


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır