Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÖZEL AKSOY KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN DERNEĞİMİZE ZİYARET

Özel Aksoy Koleji öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir gurup, Ülkemizde meydana gelen terör olaylarını kınamak ve şehit yakınlarına destek olmak amacıyla derneğimizi ziyaret ettiler.

Özel Aksoy Koleji Sınıf Öğretmenleri Akkız AKARSU ve Özlem ERSOY AÇIKGÖZ ile Öğrencilerini, Dernek Başkanı Zeki AVAN, Şehit babası Ramazan GERGİN, Şehit babası Ahmet ŞAHİN ve Güneydoğu Gazisi Hasan YALAMA ile birlikte karşıladılar.

Dernek Başkanı Zeki AVAN tarafından öğrencilere, Derneğin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi vermesinden sonra, dernekte bulunan şehit ve gazilerin resimlerini tek, tek gösterip, şehit ve gazilerin kısa öz geçmişleri hakkında bilgi verdi.

“Her şehit ve gazi haberi bizleri derinden yaralamaktadır. Burada resimlerini gördüğünüz tüm bu aslanların aileleri ve yakınları aynı acıyı bir daha yaşamaktadır’’

Burada görmüş olduğunuz şehit ve gazilerin neden, şehit ve gazi olduklarını anlatan, Dernek Başkanı Zeki AVAN, “hürriyetimizin, bağımsızlığımızın, bayrağımızı ve vatanımızı sevmemizin bir bedeli var, şehitlerimiz bu uğurda canlarını, gazilerimizde bedenlerinin bir parçasını verdiler”, dedi.

Şehit Babası ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Ramazan Gergin de gözyaşları içerisinde öğrencilere yaptığı konuşmada, ’’1974 Kıbrıs Barış Harekâtında Cenabı Allah bana şehitliği değil, gaziliği nasip etti. Oğlum Ali Gergin vatanı vazifesini yaparken, Ağrı Tendürek’te bölücü terör örgütü PKK karşı düzenlenen operasyonlar sırasında, uzaktan kanas silahı ile arkadan vurularak şehit oldu.

Bana nasip olmayan şehitlik makamı, oğluma nasip oldu. Ne mutlu ki bana şehit babası oldum. Şu an bile bana görev düşecek olur ise seve seve hiç durmadan koşarak giderim.

Vatanımızın hainlerden kurtulmasını istiyorsanız ve onlara fırsat verilmesini istemiyorsak, sizler çok okuyup, çok çalışıp, vatana ve millete faydalı birer evlat olmalısınız. İşte o zaman şehit yakınları olarak bizlerin acıları, üzüntüleri azalır ve biter’’dedi

Özel Aksoy Koleji 4-A Sınıf Öğretmeni Akız AKARSU; Yapmış olduğumuz ziyarette çok güzel karşılandık, orada çok güzel çalışmalar olduğunu gördük bütün çalışanlara yürekten teşekkür ediyoruz. Herkese bu kurumu ziyaret etmesini ve yapılan çalışmalar katkıda bulunmasını öneriyoruz. Eğer Çubuk’ta yaşıyor ve kurumu ziyaret etmiyorsak çok eksiğimiz var diyorum.

Özel Aksoy Koleji 4-B Sınıf Öğretmeni Özlem ERSOY AÇIKGÖZ; “Şehit Ailelerini Koruma Derneği’’ gezisi sınıfımız adına çok verimli geçti. Dernek üyelerinin sıcak ve içten karşılamaları bizleri çok sevindirdi. Derneğin kuruluşu, şehit ve gazilerimizin hikâyeleri bizleri duygulandırdı.

Bu duygusal atmosferi yaşadıktan sonra vatanın bölünmezliği bir kez daha yüreklerimize kazındı. Vatanın bölünmezliğini gözyaşlarıyla yüreğimize akıtan üyelerimize candan teşekkürlerimi sunuyorum. SAYGILARIMLA

Öğrencilere dernek tarafından Şehit ve Gazilerle ilgili hazırlanan şehit ve gazilerle ilgili slâyt gösterisi ve yapılan ikramlardan sonra ziyaretin anısına, Dernek başkanı Zeki AVAN tarafından öğrencilerin sınıfına Türk Bayrağı ve Çubuk Şehitlerinin resimlerinin bulunduğu Şehitler Saati hediye edildi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



31/03/2010


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır