Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANDIK

18 Mart 2010 Şehitleri Anma Günü nedeniyle, perşembe günü saat 09.30 da Çubuk Atatürk Parkında bulunan Atatürk büstüne çelenklerin konulması ile başlayan programa, Çubuk Halk Eğitim Merkezinde devam edildi.

Törene, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Zafer Duru, Garnizon Komutanı Personel Per. Kd. Yüzbaşı Sıtkı Akgöz, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Şener Sağlam, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Ergün Doğdu, Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Programı, Çubuk Halk Eğitim Merkez Salonunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çubuk Lisesinden Tarih öğretmeni Cevat Aksu tarafından yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesi ile Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlköğretim Okulu ve Çubuk Lisesi tarafından hazırlanan tiyatro oyunları ile Çubuk Lisesi öğrencilerinden Gürkan Kaya tarafından okunan Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu Çanakkale Şehitleri’ne adlı şiir şehit aileleri, gaziler ve davetli misafirlerin duygulu anlar yaşamasına vesile oldular.

Halk Eğitimdeki programın ardından protokol, şehit yakınları ve askerlerden oluşan heyet, ilçe merkezinde bulunan Paşa Mezarlığındaki Şehit Mezarlarını ziyaret ederek, burada Çubuk Müftülüğü tarafından okunan Kuran’ı Kerim ve yapılan dualarla bütün şehitlerimiz rahmetle anıldılar

Daha sonra Çubuk Belediyesi tarafından şehit aileleri ve gazilere verilen öğle yemeğinde, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptılar.

Dernek başkanı Zeki AVAN, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e yapılan organizeden dolayı teşekkür etti. Ayrıca İlçe Müftülüğüne, Çubuk Lisesine, Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlköğretim Okuluna, Çubuk Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılan programlardan dolayı teşekkür etti.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



23/03/2010


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır