Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
PKK’YI KINAMA VE ŞEHİDE SAYGI, BASIN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günler bir grup PKK lı teröristin Habur Sınır Kapısında teslim olmaları sırasında, yaşanan çirkin olaylar ve görüntüler nedeniyle, Derneğimiz tarafından, Çubuk Belediyesi Atatürk Parkında 30.10.2009 Cuma günü saat 13.00’da, “Bölücü terör örgütü PKK’yı kınama ve Şehide Saygı” Basın açıklaması yapılmıştır.

Yapmış olduğumuz basın açıklamasına, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, muhtarlar, dernek başkanları, şehit aileleri federasyon üyeleri, çubuk ülkü ocakları, siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ile bu konuya duyarlı olan vatandaşlarımız katılmıştır.

Basın açıklaması, Başta Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz, gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve fatihalar okunması sonucu başlamıştır.

Dernek Başkanı Zeki AVAN yapmış olduğu konuşmasından; Sözlerime başlamadan önce; Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için seve seve canlarını feda eden ŞEHİTLERİMİZİ rahmetle, minnetle anıyorum. Bedenlerinin bir parçasını bu uğurda feda eden kahraman GAZİLERİMİZE de acil şifalar diliyorum.

Şu an görevi başında bulunan kahraman askerlerimize ve bütün güvenlik güçlerine başarılar diliyoruz. Vatanımızı sevmenin ve hürriyetimizin bir bedeli var, şehitlerimiz canlarını verdiler, gazilerimizde bedenin bir parçasını verdiler.

Çubuk İlçesi nüfusuna göre 58 şehit ve 23 gazisi ile en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçedir. Bu nedenle terör belasından canı en çok yananlar bizler, terörün ne demek olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Yine Milletimiz ve Devletimiz bizlerden görev isterse gerek şehit aileleri olarak, gerek gaziler olarak bu vatan için kanımızı ve canımızı her zaman vermeye hazırız.

Geçtiğimiz günler de bir grup teröristin Habur Sınır Kapısında teslim olmaları sırasında, yaşanan çirkin olaylar şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve bu konuya duyarlı olan vatanlarımızı çok üzmüştür. PKK’nın siyasi uzantısı olan bir siyasi parti’nin milletvekilleri tarafından törenle karşılanması, Devlete meydan okurcasına basın açıklaması yapmaları şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Şehit annelerinin, babalarının, eşlerinin, boynu bükük yetimlerinin kanayan yaralarına tuz basmıştır.

Teslim olmaya gelen kişilerin PKK terör örgütüne bağlı olduklarını herkes bilmektedir. Buna rağmen, günler öncesinden bazı kişilerin, belediye başkanlarının ve siyasi partilerin sınır kapısında çadır kurmaları, karşılama merasimi yapmalarına izin verilmiştir. Konvoy yapılarak kahramanlar gibi karşılanmıştır.

Teslim olmaya gelenler teröristler bir zafer kazanmış edasıyla, zafer işaretleri yaparak, tek tip elbise giyerek gelmişlerdir. Kendilerinin terörist değil, barış elçisi olduklarını belirtmektedirler.

Teslim olan teröristler, bir kere olsun, ”teslim olmak” sözünü ağızlarına almamışlardır. Pişmanlık yasasından yararlanmak istemediklerini ifade etmişlerdir. Yani yaptıkları işten, terörden, adam öldürmeden, polise, askere silah atmaktan dolayı pişman değillerdir. Teslim olmayı kabul etmeyen ve buraya anlaşmak için geldiğini söyleyen teröriste kucak açılmıştır. Pişman olmadığını söyleyen ve pişmanlık yasasından yararlanmak istemeyen teröriste zoraki pişmanlık hükümleri uygulanmıştır.

İmralı Adası’nda yatan vatan haini terörist başının emri ile Habur sınır kapısında ki teröristleri teslim alma töreninde birçok eksikliğin olduğunu gördük. O da gelen teröristlere Madalya vermeleri, Kırmızı halılarla karşılanmaları, Gül vermeleri ve Kurban kesmeleri eksikti. Bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına çok fazla taviz verilmiştir. Verilen bu tavizler bizleri çok üzmüştür. Bu tavizler neticesinde oluşan bu rezaleti şiddetle ve nefret kınıyoruz.

Bu Ülkede Kürt sorunu değil, PKK sorunu vardır.

Türklerle, Kürtler kardeştir. Bizler et ile tırnak gibiyiz.

Çünkü akrabalık ve arkadaşlık bağlarımız vardır. Kız alıp, kız veriyoruz.

Kürt kardeşlerimizle bizim ortak değerlerimiz ve din bağımız vardır.

Allah’ımız bir, Kitabımız bir, Peygamberiz bir, Kıblemiz bir, Ezanımız bir, Bayrağımız bir, Devletimiz birdir.

Bir olmaya da devam edecektir. Bu birliği bozmaya da kimsenin gücü yetmeyeceğini belirti.

Şehit Aileleri ve Gaziler olarak yapılan bu ihaneti, Siz basın mensupları ve Yüce Türk Milleti’nin bilgisine sunuyoruz. SAYGILARIMIZLA.

Şehit Abisi Serdar ATA’da yapmış olduğu konuşmada; PKK’lı teröristlerin teslim olmasıyla ilgili olarak, ’’Bu ülke sayın başbakanın beklide iyi niyeti nedeniyle bölünmeye çalışılmaktadır. Barış istiyorlarmış neyin barışını istiyorsunuz. Bizim bir elimiz balda bir elimiz yağda mı? Bizlerinde bir sürü sorunları var. Bizde mi dağa çıkıp sorunlarımız için açılım isteyelim. Bağımsız olmayan millete kimse bedava ekmek vermez.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar misakı milli sınırları içerisinde yaşamayı ve kanunları uymayı kabul ve taahhüt eder. Bunun dışında hiçbir öneriyi kabul etmemiz mümkün değildir. Adına açılım denilen bu günlerdeki düşünceler, Sevr’in tekrar hortlatılmasıdır. Bu bizim canımızı acıtıyor, yakıyor. Bu süreç bizi bölünmeye götürüyor. Uyanık olmamız gerek, İşkembeyi düşünmeyi bırakalım’’ dedi

Şehit Babası Ramazan GERGİN yapmış olduğu konuşmada; Vatan hainleri ile bayrak için canlarını feda edenler bir tutulmasın. Hükümet gözünün önüne baksın, dedi.

Şehit Annesi Havva AYDOĞAN yapmış olduğu konuşmada; Apo’nun her sözüne geliyorlar, yollarına kırmızı halılar seriyorlar, güllerle karşılıyorlar, hani benim çocuğum nerde, bu kadar vicdansızlık olmaz deyip, gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Annesi Mercan CÜCEOĞLU yapmış olduğu konuşmada; Gözyaşları içerisinde tek başına kaldığını söyleyerek biz neden kaybettik yavrularımızı diye sordu.

Ellerinde Türk Bayrakları ile kahrolsun PKK, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye slogan atan kalabalık basın toplantısı sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



04/11/2009


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır