Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ANKARA ALPEREN OCAKLARI TERÖRÜ PROTESTO ETTİ

Ankara Alperen Ocakları tarafından 25.10.2009 Pazar günü düzenlediği teröre lanet protesto ve yürüyüşüne dernek olarak heyetle katılarak destek verildi.

Ankara Alperen Ocaklarının düzenlenen teröre lanet protesto ve yürüyüşü Ankara Kızılay YKM önünden başlayıp, Cebeci Şehitliğine kadar devam etti. Yürüyüş boyuncu çevredeki esnaflar ve vatandaşlar, alkışlarıyla destek verdiler.

Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrinin bulunduğu Tacettin Dergâhının önünde durarak yürüyüş kortejinde bulunanlar tarafından dua edildi.

Cebeci şehitliğine önünde ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için, saygı duruşu ve okunan istiklal marşından sonra, okunan dualarla anıldılar.

Alperen Ocakları Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Doğan Kaya ve Ankara Alperen Ocakları İl Başkanımız basın açıklaması yaptı.

YAPILAN BASIN AÇIKLAMASIN TAM METNİ

Ülkemiz ve ülke gündemi, son günlerde gelişen hadiselere kilitlenmiştir. Açılım söylemlerinin icraata dönüşmesiyle oluşan tepkiler milletimizce dikkatle takip edilmektedir. AKP hükümeti dağdakilere imtiyazlar tanıyıp doğu ile batı arasında kapanması zor bir psikolojik harp başlatmamıştır. Türk Milleti tarihinde görmediği bir iktidar gafletiyle yüz yüze gelmiştir. Kürt meselesi diye ortaya çıkarılan siyasi sorunda iktidar, parti menfaatini ülke menfaatine değiştirmiş, ben yaparım olur anlayışıyla milletimizi germiştir.

Milletimizin sesi soluğu olması gereken bazı milletvekilleri, terörü meclise taşımış milletin ve devletin bekasına engeller ortaya çıkarmıştır. Hiç bir zaman Türk Milleti hainlerle barış ortamını istememektedir, Türk milleti hainlerden hesap sorulmasını istemektedir. Adli Mercileri açılıma alet eden iktidar, teröristi himaye altına alarak AKP zırhıyla koruma yoluna gitmiştir. Mahkemeler bağımsız olmalı, Yalnızca devletin bekasına hizmet etmelidir, teröristlere özel mahkemeler kurulması teröre gösterilen alakanın iktidar tarafından mükafatlandırıldığının bir göstergesi midir ?.

Bakanların başı daha önceleri bebek katiline “sayın” demişti. “askerlik yan gelip yatma yeri değildir” demişti. Şehitlerimize “kelle” demişti, şimdide dağdaki teröristleri savaş kazanan bir kahraman edasıyla karşılatıp, dağdan inenleri bıraktırarak, milletimizin ve devletimizin bekası için şehit düşenleri incitmiş, vatan için çarpan yürekleri yaralamıştır. İktidar açılıma imza atarken hainliği gözden kaçırarak yıllardır ülkemize yapmadıkları ihaneti bırakmayan, pkk’nın özgürlük savaşçısı gibi karşılanmasını engellememiştir..

Ülkemiz kardeş kavgasına daha öncelerinden de alışkındır, bu kavganın kimseye bir getirisi olmamıştır. Kavgalarını geçmişte bırakmış olan Alperen Ocakları camiası olarak, yarın şehirlerde çıkabilecek bütün kavgaların, meydan savaşlarının yegâne sebebi ve mesulü olarak Siyasi İktidarı görüyoruz. Çünkü dağdaki teröristlerin, sorgusuz sualsiz af yasalarından yararlandırılarak, şehirlere salınması, yarınlar için şehir savaşlarının başlayacağını işaret etmiştir.

İktidarın hainlere karşı göstermiş olduğu hoşgörülü yaklaşım, teröristlerin hamiliğine soyunan DTP’ninde iştahını kabartmıştır. Her fırsatta askere ve polise karşı ne bulursa saldıran, memleketimizin bütün fertlerini kışkırtarak savaş borazanlığı yapan DTP unutmamalıdır ki, en az dağda gezen terörist sayısı kadar, bu memleketi böldürtmemek için can verecek vatan evlatları vardır. DTP’ye bir daha o görüntüleri görmek istemiyoruz diyen iktidar çift yüzlülük yapmadan, hukuki zeminde bu soytarılığı cezalandırması gerekir. Medya önünde her fırsatta şikâyet mekanizması gibi davranan iktidar, cezalandırıcı yönünü bölücülere karşı kullanmamıştır.

AKP iktidarı daha ne kadar DTP’yle aynı yolu gidecektir, milletimizin iktidara vermiş olduğu yetkiyi hainlere hoşgörü olarak kullanması, hem iktidarı hem de bölücüleri siyaset çöplüğüne gönderecektir. Kendi şehidinin ailesini, kendi gazisini, vatanseverini ve devlete sadakatle bağlı gençlerini devletten soğutacak bütün unsurlar tarih önünde perişan olacaklardır. Şehit analarını ağlatan siyasi iktidarın bu kirli yoldan dönmesi şarttır. Yoksa tarihin altın sayfalarına en kara yazılarla hain yazdıracak bir hadise iktidarı da iktidarın destekçilerini de ezip bitirecektir.

Niyetimiz odur ki iktidar içerisinde bulunduğu durumun farkına varır ve ülkeyi bu kargaşa ortamından uzaklaştırır. Akacak her kanın sorumlusu bu saatten sonra iktidardır. Kürtler ile Türklerin kardeşliği ve bebek katili PKK’nın kalleşliği aşikâr iken, yıllarca hainlikle hayatını tüketmiş soytarıların kahramanlaşmasını içimize sindiremiyoruz. Bunun siyasi iktidarın müsahamakar davranışları sayesinde gerçekleştirilmesini ise şairin şu sözleriyle kınıyoruz…

“Cümle şehit yakınlarının boynu hep bükük

Vatanı candan çok sevene reva mı bu yük?

Ettiğiniz bu kötülük millete de o kadar büyük

Bunun adı Cephede Mehmet’e ihanet”

Şehitliğin içinde BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından yapılan dua ile teröre lanet protesto ve yürüyüşü olaysız bir şekilde bitirildi.

Ankara Alperen Ocakları tarafından düzenlenen teröre lanet protesto ve yürüyüşünden dolayı, emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyor, ebediyete intikal etmiş bütün Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anıyoruz.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



04/11/2009


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır