Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
PKK’LI TERÖRİSTLERİN TESLİM OLMA REZALETİNE TEPKİ

PKK lı bir grup teröristin Habur Sınır Kapısı nda teslim olmasındaki yaşanan rezaletten dolayı, Şehit Aileleri Federasyonu genel merkezinde, federasyona bağlı dernek başkanlarının katılımı ile basın açıklaması yapılmıştır. Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği adına, Dernek Başkanı Zeki Avan katılarak, temsil etmiştir.

Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Hamit Köse’nin yapmış olduğu basın açıklamasının tam metni aşağıda belirtilmiştir

KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

Bizler bu vatanın Birlik ve Bütünlüğü için devletimizin emirleri gereği Güneydoğu’da Terörle mücadele ederken hayatının baharında yaşamını yitiren şehitlerin geride bıraktığı aileleriz.

Devleti yönetenler“VATAN GÖREVİ KUTSALDIR” diyorlar, biz de evlatlarımızı gönderiyoruz, evlatlarımız da şehit oluyor; sonra da Kürt Açılımı, Demokratik Açılım, Milli Mutabakat gibi boş laflarla kapı kapı dolaşıp sözde barış çanları çalıyorlar. Konunun muhatabı olamayan ilgisiz alakasız kişilerle görüşüp destek aldıklarını, kamuoyunun ve şehit ailelerinin bile kendilerini desteklediğini söylerken şehit annesi olamayan kişilerin Diyarbakır’da terörist anneleriyle kucaklaşması senaryosunu öne sürüyorlar.

Son terörist adalete ve güvenlik güçlerimize teslim olmadan böyle bir destek söz konusu dahi olamaz. Aradaki kan kalkmadan, yerle gök birleşmeden böyle bir destek verilemez.

19 Ekim pazartesi günü PKK Terör Örgütü militanlarının Habur sınır kapısından giriş yapmaları, bu teröristlerin adeta devlet töreni ile karşılanmaları, PKK’nın siyasi uzantısı olan bir siyasi parti’nin Milletvekillerinin devlete meydan okurcasına basın açıklaması yapmaları Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Şehit annelerinin, babalarının, eşlerinin, boynu bükük yetimlerinin kanayan yaralarına tuz basmıştır.

Gazilerimizin o bölgede kalan uzuvları teröristlere bu imkânı sağlayan siyasilerden hem bu dünyada hem de öbür dünya da davacı olacaktır.

Şehitlerin ve Gazilerin kanları bu senaryoların altına imza atanları boğacaktır.

Bu açılım zeminini hazırlayan sözde siyasetçilerin hem Şehitlere, Gazilere hem de bu vatana ihanet içinde bulundukları kanısındayız. Bu ihanetin bedelini de kısa zamanda Yüce Türk Milletinin önünde ödeyeceklerine inanıyoruz.

İmralı Adası’nda yatan vatan haini terörist başının emri ile Habur sınır kapısında ki teröristleri teslim alma töreninde siyasi otoritenin bir eksikliğini gördük.

O da gelen teröristlere madalya vermeleri, kırmızı halılarla karşılanmaları, gül vermeleri ve kurban kesmeleri eksikti.

Biz mevcut siyasi hükümetten böyle bir hareketi de bekliyorduk.

Habur sınır kapısındaki manzara da HÜKÜMET TERÖRİSTLERİ TESLİM ALMAMIŞTIR, ERÖRİSTLER HÜKÜMETİ TESLİM ALMIŞTIR.

Bu da vatanın kutsallığına inananları incitmiştir.

Teslim olan teröristler, bir kere olsun”teslim olmak”sözünü ağızlarına almamışlardır. Pişmanlık yasasından yararlanmak istemediklerini ifade etmişlerdir. Yani yaptıkları işten, terörden, adam öldürmeden, polise, askere silah atmaktan dolayı pişman değillerdir.

Onların destekçisi olan siyasi partiler ve sözüm ona bazı aydınlar da üzerine basa basa “bu teröristlerin teslim olmadıklarını”söylemişlerdir hatta Profesör unvanı taşıyan bazı zavallı kişiler” “teslim olma ve pişmanlık gösterme sözlerinin kullanılmamasını ve bu sözlerle onların incitilmemesini”istemişlerdir yani teröriste” “sen teslim oldun” “demek veya” “pişman mısın” “demek onları incitecekmiş. Onların ağrına gidecekmiş.

Teslim olmayı kabul etmeyen ve buraya anlaşmak için geldiğini söyleyen teröriste kucak açılmıştır.

Pişman olmadığını söyleyen ve pişmanlık yasasından yararlanmak istemeyen teröriste zoraki pişmanlık hükümleri uygulanarak cezasının azaltılmasını veya hiç ceza verilmemesini istemek utanılacak bir durumdur.

Teslim olmaya gelen kişilerin PKK terör örgütüne bağlı olduklarını herkes bilmektedir. Buna rağmen, günler öncesinden bazı kişilerin, belediye başkanlarının ve siyasi partilerin sınır kapısında çadır kurmaları, karşılama merasimi yapmalarına izin verilmiştir.

Buraya katılan kişiler”suçu ve suçluyu”övme fiilini işlemişlerdir. Suç işlemişlerdir.

Buna izin verenler de görevlerini ihmal ve suistimal etme suçunu işlemişlerdir. Basit bir yürüyüşte bile Valilik iznini arayan, gaz kullanarak yürüyüşçüleri dağıtanlar burada görevlerini yapmamışlardır.

Bu ülkenin vatandaşları ve Şehit aileleri olarak bunları kınıyor; kınamaktan öte siz basın mensuplarının aracılığıyla suç duyurusunda bulunuyoruz.

Şehit Aileleri ve Gaziler olarak yapılan bu ihaneti Siz basın mensupları ve Yüce Türk Milleti’nin bilgisine sunuyoruz. SAYGILARIMLA

Katılımcı Dernekler Adına

HAMİT KÖSE

ŞEHİT AİLELERİ FEDERASYON BAŞKANI

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



22/10/2009


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır