Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK AİLELE YAŞAM MERKEZİNDEN GAZİLER GÜNÜ SEMİNERİ

Çubuk Aile Yaşam Merkezinde, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle öğrencilere yönelik bir seminer düzenledi. Bu seminere konuşmacı olarak Dernek Başkanı Zeki AVAN ile Şehit Babası ve Kıbrıs Gazisi Ramazan GERGİN katıldı.

Çubuk Aile Yaşam Merkezi Eğitmeni Özlem ÇELİK yapmış olduğu konuşmada: Gaziler Günü, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanın verildiği gün nedeniyle 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir.

Bizlerde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle öğrencilere yönelik bir program düzenlemiş bulunuyoruz. Amacımız öğrencilerimize tarihimizi anlatıp, vatan, millet ve bayrak sevgisini öğretmektir. Düzenlediğimiz bu programa, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki AVAN ile Şehit Babası ve Kıbrıs Gazisi Ramazan GERGİN’i davet edip, öğrencilerimize seminer vermelerini rica ettik. Onlarda bizleri kırmayarak kabul ettiler, kendilere çok teşekkür ediyorum, dedi.

Şehit Babası ve Kıbrıs Gazisi Ramazan GERGİN yapmış olduğu konuşmasında; 20 Temmuz 1974 tarihinde Kıbrıs Barış Harekâtına, Kayseri Hava İndirme Tugayında, Paraşütçü Komando er olarak savaşa katıldım. Bu savaşın amacı, Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla adaya oraya gittik. Çünkü adada yaşayan soydaşlarımız Rumlar tarafından katlediyorlardı.

Savaş başlamadan önce komutanlarımız bize vermiş olduğu emirde, karşı taraf ateş etmediği sürece ateş edilmeyecekti. Ama Rumlar bizlere çok değişik pusular kurmuşlar, her taraftan bize yağmur gibi ateş ediyorlardı. Bizlerde açılan ateşlere anında karşılık verdik. Çok yoğun çatışmalar oldu. Her iki taraftan da çok kayıplar oldu. Sonunda düşmanlarımızı geri püskürtüp, bu savaşı biz kazandık.

Adada yaşayan soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamış olduk. Savaş anında öleceğimiz hiç aklımıza gelmiyordu. Bu savaşta şehit olmayı çok istedim. Cenabı Allah bana şehitliği nasip etmedi. Kıbrıs gazi olarak vatanıma döndüm.

Ama 20 sene sonra oğlum Ali GERGİN vatani vazifesini yaparken, 14 Nisan 1994 tarihinde Ağrı Tendürek dağında bölücü terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen operasyonlarda şehit oldu.

Kıbrıs Barış Harekâtı bana nasip olmayan şehitlik oğlum Ali GERGİN’e nasip oldu. Ne mutlu ki bana, hem şehit babası, hem de gaziyim. Şu an 56 yaşındayım, gerektiği takdirde vatanım için her an şehit olmaya hazırım, dedi.

Dernek Başkanı Zeki AVAN yapmış olduğu konuşmada; Sözlerime başlamadan önce, “Bu cennet vatanımız için seve seve canları feda eden aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimiz rahmetle, minnetle anıyorum. Bağımsızlığımızın ve Vatanımızı sevmemizin bir bedeli var. Bu bedeli Şehitlerimiz canları ile Gazilerimizde bedenlerinin birer parçaları ile ödediler. Bundan dolayı dinimizce şehitlik ve gazilik makamı çok kutsal sayılmaktadır. Analarımız bizleri büyütürken de ya şehit ol, ya gazi ol diye büyütüp, evlatsız yaşanır, ama vatansız yaşamaz demişlerdir.

Çubuk İlçesi Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçedir. Dernek olarak bu güne kadar elimizden geldiği kadar şehit ailelerimizin, gazilerimizin mutlu ve kederli günlerinde yanlarında olduk. Bundan sonra da gücümüz nispetinde, yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi

Duygulu anların yaşandığı program da, Şehit Babası ve Kıbrıs Gazisi Ramazan GERGİN tarafından, Çubuk Aile Yaşam Merkezi Eğitmeni Özlem ÇELİK’e dernek adına Türk Bayrağı hediye edildi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



22/09/2009


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır