Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ANAYASA MAHKEMESİ (AYM) HDP’NİN HAZİNE YARDIMI KARARINA TEPKİ

Çubuk ilçesi terör mağdurları derneği AYM’nin; Halkların Demokratik Partisi’nin hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici bloke konulmasına dair kararı kaldırmasını kınadı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 14 Mayıs2023 tarihindeki seçimlere katılmaması nedeniyle Halkların Demokratik Partisi ne (HDP) ödenen Hazine yardımına tedbiren bloke konulması talebine ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmetmişti.

Çubuk ilçesi terör mağdurları dernek başkanı Zeki Avan yapmış olduğu yazılı açıklamada: Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 14 Mayıs’taki seçimlere katılmaması nedeniyle Halkların Demokratik Partisi ne (HDP) ödenen Hazine yardımına tedbiren bloke konulması talebine ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmetmişti.

Halkların Demokratik Partisi’de (HDP) bu konuyu Anayasa Mahkemesi (AYM) taşımıştır. AYM’de tedbir konulmasına gerek görmemiştir. 

AYM’nin HDP ile ilgili aldığı karar bölücü terör örgütü PKK’yı, birlikte olanları, uzantılarını, sevenlerini, sempati duyanları çok sevindirip, memnun etmiştir.  Şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve bu konuya duyarlı olan vatandaşlarımızı derinden üzmüştür. Bizler de yine derin yara izi bırakmıştır. Bu karar Şehitlerimizin kemiklerini sızlatıp gazilerimizi incitmiştir.

AYM daha önce terör ve destekçileri ilgili birkaç defa böyle kararlar vermiştir. Şehitlerimiz boşuna mı canlarını feda edip, gazilerimiz bedenin parçasını feda ettiler. Terörle canla başla mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin morallerini bozacak kararlar alırlar.

Böyle alınan kararlar terör örgütünü ve uzantılarını şımartmaktadır. Dünya kamuoyunda haklıymış gibi bir intiba vermesine yol açacaktır.

AYM’nin almış olduğu bu kararı şiddet ile kınıyoruz. Tarih böyle kararlar verenleri asla unutmayacaktır.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



22.06.2023


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır