Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
EMEKLİ MÜHENDİS YAPTIĞI AHŞAP OYUNCAKLARI ÇUBUK TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİNE BAĞIŞLIYOR

Ankara nın Çubuk ilçesinde yaşayan emekli inşaat mühendisi Necati Marulalioğlu, tasarladığı ahşap oyuncakları şehit yakınları yararına kullanılması için Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine bağışlıyor.

Emekli olduktan sonra evinin bahçesinde atölye kuran 53 yaşındaki Marulalioğlu, çocukken hayalini kurduğu ahşap oyuncak üretimine başladı.

El emeği göz nuru ahşap oyuncaklarla çocukları sevindiren Marulalioğlu, ürünlerini şehit yakınlarının yararına kullanılması için Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine teslim ediyor.

Tamirci babasının yanında iş makinelerini seyrederek büyüyen ve atölyesinde de genellikle iş makinelerinin ahşap maketlerini yapan Marulalioğlu, her yaştan çocuğun oynayabileceği dayanıklı ve sağlıklı ahşap oyuncak üretiyor.

Necati Marulalioğlu, AA muhabirine, 2 yıl önce emekli olduktan sonra çocukluk hayali gerçekleştirdiğini, eski ahşap mobilyalar ile odun için ayrılmış ağaçlardan oyuncak yaptığını anlattı.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Marulalioğlu, "Emekli olduktan sonra hobi olarak ve imkanlar çerçevesinde bu ahşap merakıma tekrar başlamak istedim. Tabii inşaat mühendisliği döneminde ahşabı yalnızca mobilya ve kalıp olarak görüyorduk ama şimdi ahşabın yumuşaklığını işleyerek oyuncak haline getirmek ve çocukların oynamasını sağlamak bende çok güzel bir duygu oluşturdu." ifadesini kullandı.

Maket yapmaya başlayınca Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğinin faaliyetlerini gördüğünü ve çok hoşuna gittiğini dile getiren Marulalioğlu, "Ben de kendimce ne yapabilirim diye düşündüm ve yaptığım oyuncakları derneğe hediye etmeye başladım. Talep üzerine koleksiyonerlere yaptığım oyuncaklar hariç tüm oyuncakları dernek için yapıyorum." şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Zeki Avan da Marulalioğlu na desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Geldi bize oyuncakları hediye etti. Dernek adına satın, faaliyetlerinizde harcayın. dedi. Biz de memnun olduk. Yaklaşık iki yıldır yaptıkça bize getiriyor." dedi. ​​​​​​​

 

ANKARA (AA) – HÜSEYİN YİĞİNER



08.08.2021


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır