Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
KIBRIS GAZİSİ AĞİT GÜNENÇ VEFAT ETTİ

Çubuk ilçesi Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden ve kalp krizi nedeniyle Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesine kaldırılan Kıbrıs Gazimiz Ağit Günenç, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Kıbrıs Gazilerimiz Ağit Günenç, uzun zamandan beri hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu. En son evinde ani rahatsızlık geçirmiş,  acil olarak Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Burada kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Kıbrıs Gazilerimiz Ağit Günenç, ikindi namazı sonrası Çubuk Asri Mezarlığı nda toprağa verildi.

Hakkın rahmetine kavuşan Kıbrıs Gazimiz Ağit Günenç’e, Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, akrabalarına ve yakın dostlarına başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet etsin. Mekânı cennet olsun.

KIBRIS GAZİSİ AĞİT GÜNENÇ’İN KISA ÖZGEÇMİŞİ

Çubuk ilçemizde 12 yıldır ikamet eden ve Van Çaldıran nüfusuna kayıtlı 11.11.1953 doğumlu Kıbrıs Gazimiz Ağit Günenç, Usta birliği olan 39.TÜM.K.50.R.A.3.TB. Piyade Er olarak görevli iken 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında katılması sonucunda Kıbrıs Gazisi olmuştur.

ÇİLE DOLU BİR ÖMÜR

Kıbrıs Gazimiz Ağit Günenç doğum yeri olan Van- Çaldıran- Kasımlar Mahallesinden 21 yıl önce Ankara taşınmış, buradan da 12 yıl öncede Çubuk ilçesine taşınmıştır. Gazimizin çok çileli hayıtı olmuştur. 3 defa evlenmiştir. İlk eşi Zahide Günenç 1992 yılında vefat etmiştir. Bu evliliğinden 9 çocuk vardır. İkinci eşi Saniye Günenç 2013 yılında vefat etti. Bu evlilikten 6 çocuk vardır. Üçüncü eşi Müşerref Günenç, kendisinden 10 gün önce vefat etmiştir. Son hanımından çocuğu yoktur.

GAZİMİZ KENDİ HALİNDE, SESSİZ BİRİSİYDİ

Gazimizi dernek olarak devamlı ziyaret edip, her zaman yanında olup, imkânlarımız nispetinde yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da imkânlarımız nispetinde geride kalan emanetlerine yardımcı olmaya çalışacağız.

Gazimiz kendi halinde, sessiz birisiydi. Allah rahmet etsin. Mekânı cennet olsun.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



27.05.2021


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır