Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ, ABD NİN "ERMENİ SOYKIRIMINI" TANIMASI KARARINI KINADI

ABD de Senato 2019 yılında, 1915 olaylarını oy birliğiyle soykırım olarak kabul ettiğini açıklamış, ancak Donald Trump yönetimi, 1915 olaylarını "soykırım" olarak görmediklerini ilan etmişti.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan yapmış olduğu açıklamada: " ABD Başkanı Joe Biden’in "Ermeni Soykırımını Anma Günü" olarak kabul edilen 24 Nisan da, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1,5 milyon sivil Ermeni nin sürgün sırasında öldürülmesini "soykırım" olarak tanıması; Türk milletini, Şehit ailelerimizi ve Gazilerimizi çok derinden üzmüştür.

Türk halkını derinden yaralayan, Türk tarihini tek taraflı bilgilere dayanarak karalayan, ön yargılı ve iftiralarla dolu olan "Ermeni soykırımı" yalanını tanımasını şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Sözde, “Ermeni soykırımı” safsatası, kasıtlı olarak ortalığa atılmış bilim adına,  insanlık adına, insan hak ve hürriyetleri adına son derece kaygı verici vahim bir iftiradır.

Bütün Dünya şunu bilsin ki; Biz Türk milleti olarak Tarihimizle her zaman gurur duyduk ve ebediyete kadar da duyacağız. Bizim utanacağımız bir tarihimiz yoktur. Tarihimiz şan ve şeref ile doludur. Tüm mazlum milletlere de kol kanat germiş bir milletiz. Gittiğimiz her yere adalet ve hürriyet götürmüşüzdür.

Tam tersine Ermeniler, Doğu ve Güneydoğuda Rusya ve dış güçlerin vermiş olduğu destekle binlerce masum Türk halkını akla mantığa sığmayan insanlık dışı yöntemlerle katliam yapmışlardır.

Geçmişten bu güne kadar ABD ve Batı ülkeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine hiçbir zaman dost olmamışlardır.  Dost ve müttefik bildiklerimiz daha önce bizim düşmanlarımızı el altından gizlice desteklemişlerdir. Bugün ise her fırsatta düşmanlıklarını gizlemeyip, bizlerin de ne kadar düşmanı varsa onlara açıktan destek vermektedirler.

ABD kendi geçmiş karanlık tarihine bir baksın. Amerika nın yerlileri olan Kızılderilileri kendi topraklarında katletmişlerdir. Son yüzyılda ise gitmiş oldukları her yere, kan ve gözyaşı götürmüşlerdir. Ermeni lobilerine yaranmak adına bizlere bu iftirayı atanlara  Vietnam da, Bağdat ta, Felluce de döktükleri kanları, Hiroşima ve Nagazaki’ye attıkları atom bombasıyla çocuk, kadın demeden kuruttukları nesilleri hatırlatırız. Masum, genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden acımadan katliamlar yapmışlardır. Gittikleri hiçbir yerde huzur ve sükûnet olmamıştır. Yer altı ve üstündeki zenginlikleri sömürmüşlerdir.  Dolayısıyla önce kendi günahlarıyla yüzleşmeliler ve sonra bizim şanlı tarihimizden insanlık adına ibretle ders almalılardır.

ABD Başkanı Joe Biden’in "Ermeni Soykırımını Anma Günü" olarak kabul etmesi kararından sonra maalesef içimizdeki vatan hainleri, destekçileri ve dostlarını çok mutlu etmiş, adeta bayram yapmaktadırlar. Bu gemide hep birlikteyiz. Batarsak hep birlikte batar, kurtulursak hep birlikte kurtuluruz. Onların yanında, sizlerin değeri, bu millete hainlik yaptığınız sürecedir. Yoksa sizin hiçbir kıymetiniz ve değeriniz yoktur. Bu fırsatı ve bu imkânı ve hiç yerde bulmazsınız. Nankörlük etmeyiniz. 

 

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



25.04.2021


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır