Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
BU ÜLKEDE KÜRT SORUNU DEĞİL PKK SORUNU VAR

Derneğimizde şehit ailelerimiz ve gazilerin de katılımıyla kamuoyunda ’’Kürt Açılımı’’ olarak bilinen açılıma karşı olduğumuzu belirten basın açıklaması toplantısı yapıldı.

Düzenlenen basın toplantısında Dernek Başkanı Zeki Avan yapmış olduğu konuşmada; Ankara Şehit Aileleri Federasyonunun öncülüğünde 12 derneğinde katılımı ile 16.08.2009 tarihinde İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay’ın Ankara Polis Moral Eğitim Merkezinde düzenlenen demokratik açılımı (Kürt açılımı) toplantısına katıldık.

İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay toplantıya katılan dernek başkanlarının sıra ile düşüncelerini aldığı toplantıda kendilerine hitaben; Sayın Bakanım Çubuk İlçesi Türkiye genelinde nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçedir. Bizim Kürt vatandaşlarımızla hiçbir sıkıntımız yoktur. Sıkıntı ve sorun evlatlarımızı şehit eden terör örgütü PKK dır.

Türklerle, Kürtler kardeştir. Bizler et ile tırnak gibiyiz. Çünkü akrabalık bağlarımız vardır. Kız alıp, kız veriyoruz. Kürt kardeşlerimizle bizim ortak değerlerimiz ve din bağımız vardır. Allah’ımız bir, Kitabımız bir, Peygamberiz bir, Kıblemiz bir, Ezanımız bir, Bayrağımız bir, Devletimiz birdir. Bir olmaya da devam edecektir. Bu birliği bozmaya da kimsenin gücü yetmeyeceğini belirtim.

Bu ülkede Kürt - Türk diye bir ayrımı yoktur, ben Türk olarak hangi haklara sahipsem, Kürt olan kardeşlerimiz de aynı haklara sahiplerdir.

PKK’nın içerisinde sadece Kürt yoktur, Ermeni, Suriyeli, İranlı ve benzer birçok yabancı uyruklu insanlar vardır. Biz şehit yakınları olarak kesinlikle Kürt açılımına karşıyız’’ Biz çok mağdur olduk. O zaman bizim içinde bir açılım yapmalarını gerektiğini belirti.

Tunceli de 1995 yılında kardeşi şehit olan Serdar Ata: demokrasi havariliği adı altında bu ülkede yaşayan insanların etnik temelleri kaşınılarak varılmak istenen sonuç nedir. Bu açılımdan kasıt Sevr’in hortlatılması ve Anadolu topraklarının yeniden şekillendirilmesi olabilir mi? Türk Milletinin sonunu hazırlayacak tehlikeli girişimleri seçilmiş meşru bir hükümet gerçekleştiriyor diye buna kimse saygı duymamızı beklemesin

Bizler Bu ihanet planının değil içerisinde olmayı, bizi aklınca bu planın piyonları yapmaya çalışanlara karşıda gereken cevabı her alanda vereceğiz. Toplumun refahının artırılmasına hiçbirimizin itirazı olamaz bizler bu ülkede bir eli yağda bir eli balda yaşadığımız için mi bu açılıma karşı çıkıyoruz. Bunun çok iyi anlaşılması gerekmektedir.

Ağrı Tendürek’te 1994 yılında oğlu şehit olan şehit babası ve Kıbrıs gazisi olan Ramazan Gergin açılım ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında; Devletin aynı kişiyi yaptıklarından dolayı hem ödüllendireceği, hem de cezalandıracağını belirterek kendi hayatından örnek vererek anlattı.

Ben askere gitmeden önce kendi ailelerimiz arasındaki anlaşmazlıktan dolayı istemeyerekte olsa bir insanı vurduğum için devlet bana 10 sene ceza verdi. Cezaevi çıkışı askere gittim ve Kıbrıs harekâtında savaşa katıldım ve devlet bana gazilik unvanı ile birlikte madalya verdi.

En önemlisi de 1994 oğlum Ali Gergin vatani vazifesini yaparken Ağrı Tendürek dağında çatışmada şehit olmasından dolayı, bana ceza veren devlet, bu kez de bana madalya verdi. Bundan dolayı devlete hainlik yapanlara af değil ceza verilmelidir, dedi.

Hakkâri Çukurca da 1994 yılında damadı Hüseyin Şalviz’i şehit veren Kars nüfusuna kayıtlı Musa Kazım Yıldız (85), Şehit damadının resmini göstererek şunları kaydetti; ’’Kendim Karslıyım ve Kürt’üm. Yirmi yıldır Çubuk’ta yaşıyorum ve kardeşçe yaşıyoruz.

Damadım bu vatan için Şehit olmuştur. Bu ülkede Kürt – Türk diye bir sorun yoktur, sadece terör sorunu vardır. PKK eşittir Kürt denmesinden çok rahatsızlık duyuyorum ve Kürt açılımı diye bir açılımı kabul etmediğini toplantıda bulanan AA muhabiri Hüseyin Yiğiner’e beyanat verdi..

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



22/08/2009


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır