Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 100. YIL DÖNÜMÜ

"ÇUBUK TEK YÜREK OLDU. İSTİKLAL MARŞI NI OKUYOR."

İstiklal Marşı yazarı ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti nin ilk milletvekilleri arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı sonrasında TBMM tarafından talep edilen İstiklal Marşı nı hiçbir menfaat kabul etmeden yazmış ve Yüce Türk Milletine bağışlamıştır. 1921 yılında kabul edilerek İstiklal Marşı olarak ilan edilen marş, milli marş olarak yer almıştır.

12 Mart 2021 İstiklal Marşının kabulünün 100. Yılı nedeniyle, Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi tarafından

"ÇUBUK TEK YÜREK OLDU. İSTİKLAL MARŞI NI OKUYOR."

Sloganıyla yapılacak programda çeşitli dernek kurum, kuruluş, öğrenci ve esnaflardan oluşan gruplar tarafından okunacak olan İstiklal Marşımızın bir satırı da dernekte, dernek başkanımız Zeki Avan tarafından okunmuştur.

Derneğimizi bu konu çerçevesinde ziyaret eden Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Halis Demirgil tarafından ziyaret etmiştir. Yapmış oldukları bu manevi değeri çok büyük çalışlarından dolayı teşekkür eder, başarılar temenni ediyoruz.

İstiklal Marşı yazarı ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti nin ilk milletvekilleri arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy’u, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarının feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle bir daha anıyoruz.

Güvenlik güçlerimiz tarafından ülkemizin içerisinde ve dışında yapılan tüm operasyonları canı gönülden destekliyor ve başarıları için dua ediyoruz. Şuan operasyonlara katılan ve görevi başında tüm güvenlik güçlerimize de başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Ziyaretin anısına Dernek Başkan Zeki Avan tarafından, Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Halis Demirgil’e Çubuk İlçesinin Şehit resimlerinin bulunduğu şehitler panosu hediye edildi.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



26.02.2021


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır