Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
KIZILAY EKİBİNE SALDIRI: 1 ŞEHİT, 1 YARALI

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ,

KIZILAY EKİBİNE YAPILAN HAİN SALDIRIYI KINADI

 

Çubuk ilçesi terör mağdurları dernek başkanı Zeki Avan Kızılay ekibine yapılan saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı:

Suriye’de savaş mağduru sivillere yardım taşıyan Kızılay ekibinin bulunduğu araca, plakasız iki araçta yüzleri maskeli kişiler tarafından çapraz ateşle saldırı düzenlendi. Saldırıda bir Kızılay görevlisi şehit olurken, bir görevli ise yaralanmıştır.

Sabah saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen El Bab bölgesine giden 3 kişilik Türk Kızılayı ekibinin bulunduğu araca, Çobanbey-El Bab bölgesi arasında plakasız iki araç içerisindeki yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafeti giymiş kişiler tarafından çapraz ateş açılmıştır. Bu hain saldırıda Kızılay ın El Bab Sevgi Mağazası’nda çalışan bir Kızılay personeli hayatını kaybetmiş, araçta bulunan bir Kızılay görevlisi de yaralanmıştır.

ACILI YÜREKLERİMİZE YİNE ATEŞ KORU DÜŞMÜŞTÜR

Suriye’nin El Bab bölgesine giden 3 kişilik Türk Kızılayı ekibinin bulunduğu araca, Çobanbey-El Bab bölgesi arasında plakasız iki araç tarafından yapılan hain saldırı sonucu bir Kızılay personeli hayatını kaybetti. Araçta bulunan bir Kızılay görevlisinin yaralandığı haberini çok büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Acılı yüreklerimize yine ateş koru düşmüştür. Acılı yüreklerimiz bir daha yanmıştır. Nüfusuna göre en çok şehit veren bir ilçe olarak, Şehit sivil memurumuza Allah’tan rahmet, Ailesine, Türk Milletine ve Türk Kızılay Teşkilatına başsağlığı diliyoruz. Yaralı sivil görevlimize de acil şifalar diliyoruz.

TERÖR SALDIRILARINI ŞİDDET VE NEFRET İLE KINIYORUZ

“Suriyeli mağdur ailelere insani yardım götürmek üzere Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kızılay ekiplerimizin aracına teröristlerce ateş açılmış, kalleş saldırıda 1 Kızılay personeli şehit olmuş, 1 personel de yaralanmıştır. Yapılan bu hain saldırıyı şiddetle lanetliyoruz.  

Türk silahlı kuvvetlerinin karşısına mertçe çıkamayan, tetikçiler, patronlarının emri ile masum insan ve silahsız hayır kuruluşlarını maalesef kalleşçe hedef almaktadırlar.

Dünyada çeşitli yardım ve hayır kuruluşları vardır. Bunlar “Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunmaktadır.

Geçmişten bugünü kadar tarihi çok büyük hizmetle dolu olan Türk Kızılay’ı günümüzde savaş mağdurlarına, sel, yangın, deprem gibi doğa olaylarında mağdur durumda bulunan masum insanlara, Dünyanın çeşitli bölgelerinde milliyet, din, mezhep, inanç ayrımı yapmadan imkânları ölçülerinde yardımlarda bulunup, yaraları sarılmaktadır.

Türk Kızılay Teşkilatına geçmiş olsun dileklerimizi belirtiyoruz. Acılarını paylaşıyor, onların acılarını kendi acımız olarak kabul ediyoruz. Başarılı çalışmaları içinde dua ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



14.09.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır