Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
GİRESUN DA SEL TAŞKINI 4’İ JANDARMA TOPLAM 8 KİŞİ KAYIP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin vurduğu Giresun da açıklama yaptı. Soylu, 4’i jandarma toplam 8 kişi kayıp, dedi.

Giresun’da dün etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelanlara yol açtı. Sağanak nedeniyle Ordu sınırındaki Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dere taştı. Taşkında Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı. Afetin ardından gece saatlerinde bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 5’i asker 12 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Maalesef Tirebolu-Doğankent yolunun üzerinde Doğankent’e giderken bir jandarma aracımız, içerisinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç 12. kilometresinde bir menfezde suların içerisine gömülü olarak kaldı.

Gelen son dakika gelişmesine göre, Bakan Soylu, 1 asker ve 3 vatandaşın cansız bedeni bulundu açıklamasını yaptı.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzurunu sağlamak ve sel taşkınında bölge halkına yardım etmek için çıkmış oldukları yolda sele kapılarak kayıp olan askerlerimiz ve işçilerimizin haberlerini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Kayıp asker ve sivil vatandaşlarımızdan birisi askerimiz olmak üzere, 3 sivil vatandaşımızın cansız bedenin bulunduğu acı haberini yine almış bulunuyoruz.

Nüfusuna göre en çok şehit veren bir ilçe olarak yine bu şehit haberi ile yine yüreklerimize ateş koru düşmüştür. Bu acı doğal sel taşkınında hayatlarını kaybeden şehit asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah tan rahmet, şehit ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milletine başsağlığı diliyor, kayıp olan asker ve sivil vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde bulunmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyoruz. Bölge halkına da geçmiş olsun dileklerimizi belirtiyoruz.

Cenabı Allah ülkemize bir daha böyle acıları yaşatmasın. Asker ve Polislerimizi her türlü kaza ve belalardan korusun. Sağlıklı bir şekilde evlerine dönmeyi nasip etsin.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ



24.08.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır