Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
LÜBNAN DEVLETİ VE HALKINA GEÇMİŞ OLSUN

Lübnan’daki Beyrut Limanı’nda 2 bin 750 ton amonyum nitrat bulunan bir depoda çıkan yangının ardından patlama meydana gelmesi sonucunda, resmi açıklamalara göre şu ana kadar 100 kişinin öldüğü 4 binden fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Enkaz altında kalanların kurtarılma çalışmaları sürerken yüz binlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kalmıştır.  Enkaz altında kalan kişilerin kurtarılması için de arama çalışmaları devam etmektedir.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yapmış olduğu açıklamada: Lübnan’daki patlamada 6 Türk vatandaşımızda yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın 5’i hafif yaralı, ameliyat olan bir vatandaşımızın da durumu iyiye gittiği bildirilmiştir.

Çubuk ilçesi terör mağdurları derneği olarak, bu acı olayda hayatını kaybedenlere Allah rahmet, ailelerine başsağlığı. Yaralılara da acil şifalara diliyoruz.  Lübnan Devleti ve halkına büyük geçmiş olsun dileklerimizi belirtiyoruz.

En yakınlarını ve bedinin bir parçasını kaybedenler olarak, Lübnan halkının acılarını paylaşıyoruz. Onlarını acılarını kendi acımız olarak kabul ediyoruz. Allah yardımcıları olsun.

Ortadoğu’da, Afrika’da, Asya’da, nerede bir İslam ülkesi var ise kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Emperyalist ülkeler tarafından ya direk olarak, ya da yerli iş birlikçileri ve maşaları tarafından, devamlı iç savaş ve kargaşalar çıkartıp, yaşanmaz hale getirilmektedir.  Dış güçler tarafından kullanılan, yerli işbirlikçileri ve tetikçileri maalesef emperyalist güçlerin değirmenine su taşımaya devam etmektedirler.  Kendi halklarına, zerre kadar acımamaktadırlar. Bunun cezasını da hiçbir suçu, günahı olmayan masum, yaşlı, kadın ve çocuklar çekmektedir.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



05.08.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır