Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Şehit ve GazilerimizExpand    Şehit ve Gazilerimiz
1. Dünya SavaşıExpand    1. Dünya Savaşı
Şehit Mektupları
Kıbrıs KahramanlarıExpand    Kıbrıs Kahramanları
Türkiye'de İlklerimiz
HakkımızdaExpand    Hakkımızda
YönetimlerExpand    Yönetimler
Kurucular Kurulu
Haberler
Şehit Cenaze Törenleri
Şehitlik ve Gazilik
Şehitler Diyarı Çubuk
Basında Biz
Ziyaretçi Defteri
Video - Sunu Galerisi
Resim Galerisi
Katkıda BulunanlarExpand    Katkıda Bulunanlar
Hesap Numaralarımız
Duyuru ve İlanlar
Kanun ve TüzüklerExpand    Kanun ve Tüzükler
İletişim
 
...  
5 ASKERİZ ARAÇ KAZASINDA ŞEHİT OLDU!

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ, ŞEHİT ASKERLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET, AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

 

Mersin’in Mut ilçesinde Kıbrıs’a gidecek askerleri taşıyan otobüs Yapıntı Mahallesi Zeytinlik mevkiinde devrildi. Kaza ilk belirlemelere göre 5 asker şehit oldu 10 asker de yaralandı.

Kaza, Karaman karayolu Yapıntı Mahallesi Zeytinlik mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Manisa-Alaşehir den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne sevk edilen askerleri taşıyan otobüsün freni boşaldı. Otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu araçta bulunan 30 dan fazla asker yaralandı. Yaralı askerler hastanede tedaviye alındı. 

 VALİLİK TEN AÇIKLAMA

 Mersin Valiliği nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Mut ilçesi Sertavul mevkiinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış olup; ilk belirlemelere göre 1 otobüs şoförü ile 5 askerimiz şehit olmuştur. Ağır yaralı 10 askerimiz Mut Devlet Hastanesine sevk edilmiştir Kaza mahallinde çalışmalar devam etmektedir. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

ACILI YÜREKLERİMİZ BİR DAHA YANMIŞTIR

 Sabah saatlerinde, Mersin’in Mut ilçesinde gelen acı haber bizlere çok derinden üzmüştür. Nüfusuna göre en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçe olarak bu şehit haberi ile yine yüreklerimize koru düşmüştür. Acı üstüne, acı eklenmiştir. Acılı yüreklerimiz bir daha yanmıştır.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için vatanı görevlerine yapmak için çıkmış oldukları görevleri sırasında araç kazası soncu 5 askerimiz şehit oldu 10 askerimiz de yaralanmıştır. Araç kazasında hayatlarını kaybeden şehit askerlerimize Allahtan rahmet, şehit ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.

Cenabı Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. Asker ve Polislerimizi her türlü kaza ve belalardan korusun. Sağlıklı bir şekilde görevlerinden dönmeyi nasip etsin. Ayaklarına taş değdirtmesin.

Güvenlik güçlerimiz tarafından ülkemizin içinde ve yurt dışında yapılan tüm operasyonları canı gönülden destekliyor ve başarıları için dua ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

 ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

 



27.07.2020


 

©  Çubuk Terör Mağdurları Derneği -  Tüm Hakları Saklıdır